sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Tyttöjä kylässä

Pikkusisko, vanhimman siskon vanhin tyttö (Muru) ja pikkusiskon poikaystävän pikkusisko tulivat lauantaina kyläilemään, joten laitoin matkalaisille ruokaa ja leivoin ihanan mansikkapavlovan, jonka ristin heti ensihaukkaisulla Enkelin Pieruksi - niin makea ja ilmava se oli.

Kakkua syötiin ennen ja jälkeen elokuvan, ja sitten hihitettiin ja kikatettiin aivan kuin lauma tyttöjä yöhön asti, eikä saatu unta. Onneksi uusi asuntoni on sen verran iso, että sain nukkua sängyssä yksin (mikä ylellisyys!): pienemmät tytöt hihittivät lattialla ja pikkusisko piereskeli sohvalla.

pavlovan pohja


mansikkapavlova eli Enkelin Pieru


Aamulla piti nousta jo aikaisin huolimatta väsymyksestä. Keitin puuroa ja löntystin suihkuun ja sitten ajoimmekin Ypäjälle katsomaan Finnderbyä. Koko matkan soitimme ja lauloimme Kaija Koota nuorempien tyttöjen ankarasta vastustuksesta huolimatta.

Hevoset olivat suuria ja komeita; ratsastajat pieniä, hinteliä ja rimppakinttuisia.

Paella maksoi 9€, joten käänsimme sille selkämme ja söimmekin makkaroita koko päivän. Minulla paloi naama, joten saan varmaan pisamia nenän päällisen täyteen.

Ypäjä oli valtavan kaunis pitäjä, ja haistelin onnellisena kesän parhaita tuoksuja, katselin sateen jälkeen selkenevää taivasta, ja nukahdin kotimatkalla.

Oli mukavaa, ja minä olen taas yhtä kokemusta rikkaampi (niin kulunut sanonta kuin se onkin).

Finnderby 2008

3 kommenttia:

 1. Anonyymi6/16/2008

  näyttääpä namilta... voisinko saada tuon enkelin pierun reseptin?

  Taiska

  VastaaPoista
 2. Aah... tuosta ratsastuskuvasta tulee ihan omat estekisa-ajat mieleen. Oh teh memories...

  VastaaPoista
 3. Taija,

  voit suaha, ei se edes ole vaikea. Taidan laittaa sen ruokablogiinkin, kun tuli niin hyvät kuvat.

  Brim,

  Minullekin tulee mieleen ne monet kerrat, kun tulin hevosen selästä alas kuin perunasäkki, milloin minkäkinlaisella voltilla. :P

  VastaaPoista