maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kadunvälin mittainen hymy

Kävelin päivänä eräänä kauppaan. Katuani alas, sitä tavallista tahtia. Ensimmäisessä kulmauksessa toimittaa askareitaan jonkinlainen talonmies, tuntemattoman näköinen, hiekoittaa kadunpätkää. Nostaa hattua ja tervehtii, vaikkei hänellä edes ollut hattua, eikä liikekään sitä paljastanut. Huomasin hatunnoston silti ja katsoin toisen kerran. Ei siinä hattua ollut. Mutta mies nosti hattuaan uudelleen liikuttamatta käsiäänkään ja tervehti. Katsoin kolmannen kerran. Ei edelleenkään hattua, mutta hatunnosto se oli, joten hymyilin. Talonmies hymyili takaisin. Minun pieni hymyni leveni korviin asti, ja niin hymyillen jatkoin matkaa, kunnes tuli seuraava risteys, liikennevalot ja hymy loppui.

Sen pituinen se. Hymy oli.

5 kommenttia:

 1. Nosti hattua, jota ei ollut olemassa, liikuttamatta edes käsiään? Nyt tekisi mieli kysyä lääkityksestä, mutta en taida tohtia... ;D

  VastaaPoista
 2. Se oli sellainen henkinen hatun nosto, vaikka todellisuudessa mies varmaan vain nyökäytti ja hymyili. Jotain niin erikoista siinä oli, että piti kolme kertaa katsoa, että mitä ihmettä. (eikä edes kyynisesti siksi, että harva ventovieras tervehtii)

  Jaa, se oli sitten varmaan hieman hankala juttu kuvattavaksi. Mutta ehdottomasti näitä kohtaamis-osion tarinoita.

  VastaaPoista
 3. Niin, katos kun mä luin tota, niin ajattelin koko ajan että se teki kädellä sellasen eleen ikään kuin olis hattua nostanut, mutta sitten kun sanoit että liikuttamatta kättään niin meni pakka ihan sekaisin.
  Henkinen hatunnosto on toki oikein hyvä. :)

  VastaaPoista
 4. Sellainen tosi hienovarainen pään nyökäyttäminen viistoon etuvasemmalle voidaan mielestäni tulkita samanhenkiseksi eleeksi kuin hatunnosto.

  Ihmisten eleet ja alitajunta ovat mielenkiintoisia asioita.

  VastaaPoista
 5. Tiina,

  niinhän minäkin ajattelin, vaikka olin siinä ihan näkemässä. Olin ihan satavarma, että hattua se nosti, ja joka kerta kun vilkaisin, niin äimistyin, kun ei siinä mitään hattua ollut, ja kädetkin oli kiinni lapiossa :D

  k e p,

  jospa se teki jotain sellaista :) Meni kyllä pasmat sekaisin, vaikka hyväntahtoinen talkkari se kuitenkin oli.

  VastaaPoista