maanantai 5. tammikuuta 2009

Masuneena on vailasta blortominen

Huh, pikku-Annikki alkaa totisesti tänä vuonna puskea historian hämärästä tähän päivään tietäväisellä pikku-äänellään honottamaan. No, tervetuloa nyt sitten. Ei olla pitkilleen nähty. Jostain se tämä nykyinenkin tietäväinen honottaminen on lähtöisin.

Minulla on ollut nyt loman aikana mahdollisuuksia vaikka minkälaisiin ahdistuksiin ja masennuskohtauksiin, mutta en ole saanut vielä yhtäkään. Tänään varsinkin jouduin kamalille alennuspäiville shoppaamaan, vaikkei rahaakaan ole yhtään, ja kierrettiin kauppoja niin pitkään (kuusi tuntia!), että olin henkisesti ihan loppu ja nujerrettu. Maailma on ihan helvetin perseestä, jos joutuu kaupungille "nauttimaan" ostoksista. Kauppakeskus Minnassa tuli Lindexillä ihan viimeisenä sellainen olo, että mää tahdon kuolla. Kirjakaupassakin aloin ajatella, että pitäkää tunkkinne - ja se on jo vakavaa.

Sitäpaitsi minua on koko flunssan ajan vaivannut sellainen pieni, mutta riemastuttava seikka, että saan ruuasta päänsärkyä ja pahoinvointia. Voi se olla vieroitusoireita mielialalääkkeestäkin, mutta ilo on mennyt syömisestä.

--

Koska pääni on turvetta ja korvien väli heinää, laitan lainauksen Pekoraali-runosta:

On illanpaisto, ja silkavat saijat
luopoissa pirkeinä myörien ponkii:
surheisna kaikk' kirjuvat lorokaijat
ja vossu lonkaloistansa ulos vonkii.


(Liisa peilimaassa, runosuomennos Kirsi Kunnas)


Kyseessä on Tyyris Tyllerön mukaan ns. sanataskut, joissa kaksi merkitystä on laitettu samaan sanaan. Näin ollen myöriminen on yhtäaikaa ryömimistä ja möyrimistä ja ponkiminen potkimista ja tonkimista. Sanataskuissa on kovasti itua.

3 kommenttia:

 1. Ahaa, ne on sanataskuja.
  Mä olen kehittänyt sellaisen sanan kuin "syrsiä". Se on yhtä aikaa syrjimistä ja sorsimista.

  VastaaPoista
 2. Onpas mainion niminen kauppakeskus!

  VastaaPoista
 3. Tiina:

  no se on Lewis Carrolin eli Charles Dodgsonin keksimä nimitys. Ihan kelpo minusta :)

  Hauska tuo syrsiä. Pitää ottaa käyttöön :D

  Minja:

  niih, täällä Kuopiossa niin ihannoidaan tuota Canthin Minnoo, että koulut, kadut ja kauppakeskukset on arvon rouvan mukaan nimettyinä.

  VastaaPoista