maanantai 26. tammikuuta 2009

Kuumetauti on valvottanut minua jo pari yötä. Keho kirkuu lepoa, mutta en saa levättyä, pyörin vain sängyssä tuntikausia, ja kun vihdoin nukahdan, en nuku pitkään (siis siten pitkään kuin olen jo vuoden, kaksi nukkunut: kellonympäri, vaan hädintuskin 7 tuntia).

Kirjoitan huolipäiväkirjaani vihkoon, mutta sekään ei auta. Mieli pyörii ja poukkoilee. Nenäliinoihin tulee märkiä "musteläiskäkuvioita". Perhonen, toinen perhonen... ei sentään verta.

Illalla voin pahoin puoli tuntia, menin sänkyyn ja melkein sain väsyneet silmäni kiinni, mutta sitten se meni ohi.

Näen unia Japanista. Palaan toistuvasti Kanazawaan, milloin lentokoneella, milloin junalla, kerran jopa kanootilla. Olen hukassa unien tuntemattomilla lentokentillä ilman rahaa, etsin raamenkuppiloita, vaellan kaupoissa. Palaan kerta kerran jälkeen asuntolaan, siihen jossa oli kosteat käsittelemättömät betoniseinät ja huoneissa raskaat teräsovet. Kuljetan mukanani joskus eri ihmisiä: joskus matkustan isän kanssa, joskus siskon, mutta useimmiten yksin. Tiedän aina, että olen nyt vain pari viikkoa, tämä on lyhyt reissu, mutta rahani ovat lopussa, enkä tiedä, saanko lippua enää takaisin Suomeen. Myöhästyn aina jatkoyhteysjunasta, kuljen raiteita pitkin. Kampus ja päärakennukset ovat vieraita, silti kuljen niissä kuin olisin aina kulkenut. Valitsen ruokalassa outoja ruokia, syön yksin. Linja-autot kulkevat kummallisia teitä, vääriin aikoihin. En pääse keskustaan, enkä keskustasta asuntolalle. Puhun sujuvampaa japania kuin koskaan hereillä ollessani, mutta kukaan ei kuuntele, ja olen yksin. Vihreiden peltojen päällä on punainen aurinko.

Olen aina helpottunut, kun herään. Minä en ollutkaan siellä. En noin, en tuolla tavalla.

4 kommenttia:

 1. Paranemisia. Pidä huolta itsestäsi ja muista levätä. Onko sinulla kuumetta alentavia särkylääkkeitä? Mustaherukkamehua, nenäliinoja, ruokaa?

  VastaaPoista
 2. Hienoja lääkkeitä raahauduin ostamaan lauantaina, joten niitä on.

  Nenäliinat loppuivat juuri, samoin mehu (juon mieluummin karpalomehua). Iso kattilallinen kanakeittoa, jossa oli kilo valkosipulia, on tuhottu.

  Pitää möyriä täältä asunnosta kauppaan tänään. :)

  ihanaa huolenpitoa :)

  VastaaPoista
 3. taikuri1/26/2009

  Ahdistavat unet on syvältä sieltä!
  Itse näen toistuvasti unia, joissa minulla on suhde poikaserkkuuni. Unissa paikalla on aina sukua ja osa hyväksyy suhteemme, osa ei.

  Todella ällöttävä uni. En ole nähnyt serkkuani n. 10 vuoteen, joskus pikkutyttönä olin ihastunut häneen.

  Mikä on syynä tähän??

  Ehkä se on johtuu siitä, että osa läheisistäni ei hyväksy Ristoa, mene tiedä..

  Parane pian, Niiskuneiti!

  VastaaPoista
 4. Eihän ne unien henkilöt ole yks yhteen todellisia henkilöitä, vaan merkkejä tai symboleja eri asioille.

  Mitä kuvaa suhde serkkuun? Sinua se ällöttää ajatuksena, mutta se ei ole aivan kiellettyä, vaan ihan laillista, eikä mikään mahdoton tabu. Unien tulkinta on aina vähän hänessään, tuskin se mitään aivan kamalaa tarkoittaa.

  Etkös sinä ollut ihastunut myös minun serkkuun? :D

  Kyllä minä toivon, että parantuisin, ja nopeasti. rakas Nuuskamuikkunen.

  VastaaPoista