maanantai 19. toukokuuta 2008

Hehkeä neiti


Minusta ei koskaan otettu ylioppilaskuvaa.

Tai tavallaan kyllä - kävin aika nimekkäässä valokuvastudiossa kuvattavana, mutta kuvat epäonnistuivat ja koekuvat olivat niin huonoja, ettei sieltä sitten tilattu yhtään mitään. Sitten se jäi.

Joskus viime vuonna katselin äidin kuvagalleriaa seinällä: siinä oli äidin isän ylioppilaskuva, isän ylioppilaskuva, veljien lakkikuvat... hääkuvia ja rippikuvia, mutta minusta ei ollut yhtään. Olin näemmä vältellyt kuvaamista kuin ruttoa koko teiniaikani, joten loistin poissaolollani perhekuvissa.

Päätin sinä keväänä lavastaa itsestäni ylioppilaskuvan, jotta voisin liittyä toisten seuraan. Sitten sekin jäi: lakki oli hukassa ja olin niin masentunut, että hymyily oli vaikeaa.

Nyt muutossa en vienytkään sitä laatikkoa, jossa minulla on vuoden 2002 tavaroita, vintille, vaan kaivoin ylioppilaslakkini esille. Tänä aamuna satuin purkamaan hiuksista sykeröt ja kiharapilvi oli niin hurmaava, että päätin napsia ne ylioppilaskuvat samoin tein.

Ja kas noin: hiukset pesemättä, 2 minuutin meikki sisältäen rajaukset silmiin, kulmat ja ripset, ja lakki päähän. Syliin nappasin kanankakalta tuoksuvan (lannoitin sen parahiksi eilen) ruukun hortensioita ja aloin tähyillä kaukaisuuteen imitoiden lempeää hymyä. Vasemmalla kädellä pitelin ruukkua ja oikealla otin kuvia. Ei arvaisi lopputuloksesta. :)

Lopputuloksesta ei myöskään arvaa, että oikeasti olin ylioppilas kuusi vuotta sitten. Niin hyvin näillä lapsenkasvoilla olen säilynyt (no jaa, 20-vuotiaana näytin 15-vuotiaalta pulleine poskineni, joten en millään muotoa ole enää samannäköinen, mutta ulkopuoliset eivät huomaa ikää).

Näin ne asiat etenevät, yksi kerrallaan, kukin omalla ajallaan.

21 kommenttia:

 1. Mahottoman makia kuva!

  Sulla on Mona Lisan hymy, salaperäinen ja viettelevä, mistä ei tiedä minkä tunteen takia hymyilet.

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä hyvä kuva. Aidoksi olisi luullut :)

  VastaaPoista
 3. On todella eteerinen 8)Menisit kyllä tämän kevään ylioppilaasta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvät naiset :)

  Minulla on suu sen verran alaspäin luonnostaan, että kun oikein hymyilee, suupielet saa nipin napin vaakatasoon :D Olisikohan se salaperäisyys siinä..

  VastaaPoista
 5. Upea kuva, kerrassaan :)

  VastaaPoista
 6. On kyllä kaunis kuva :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/19/2008

  Kaunis kuva! Mutta jos tämä pläjäytettäisiin minulle eteen jossain ilman tuota taustatekstiä, sanoisin kyllä, että kuvassa olevan henkilön ilme on vakava. Silmätkin näyttävät vakavilta.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kuin mikä :) *ihastelee*

  Jos yhtään lohduttaa, niin ei meikästäkään ole yhtään ylioppilaskuvaa. Tutkinto ja lakki kuitenkin löytyy. Taidan napsia kuvaamisideasi! :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista (köh, kehuista :) )

  Olihan minulla paljon hymykuviakin, mutta tämän valitsin tähän siksi, että tässä oli kaikista kaunein profiili, vaikka hymy jää vain aavistukseksi (suupieliä täytyy jännittää, etteivät ne jää alaspäin - toivottavasti en muutu katkeran näköiseksi vanhana). Ilme on siis ennemmin vakaa kuin hymyilevä.

  Pilkun- tuota viilaamista. Hih

  VastaaPoista
 10. On upea kuva. Erityisesti, kun huomioi kuvausolosuhteet. :o

  Minusta kyllä Annikki hymyilee tuossa.

  Äh, onko poski yllivalottunut vai temppuileeko näyttöni? En näe poskea ollenkaan.

  VastaaPoista
 11. Eeva,

  Haa, oletkin nähnyt minun todellisen happaman ilmeen ihan livenä, joten osaat tunnistaa hymyn, silloin kun näet sen ;)

  Ei poski ole ylivalottunut, kuvassa on haettu sellaista hollywood-glamouria käyttämällä värejä vahvistavia ja kirkkautta lisääviä kerroksia photarissa (kolme samaa kuvaa päällekkäin eri ominaisuuksilla). Kyl se paperilla toimii ihan ookkei.

  seeds,

  ks. yllä :D

  Kaikki naiset ovat kauniita. Ainakin photoshopin jälkeen.

  Kiitos. :)

  VastaaPoista
 12. Se joku missikisojen juontaja joskus vuonna nakki kisojen lopuksi totesi kameralle, että "Muistakaa, jokainen nainen on kaunis oikeanlaisessa valaistuksessa". Ainakin pimeässä :P

  VastaaPoista
 13. Hohoo :D Pimeässä ja riittävässä humalatilassa. :P

  Ainahan voi äitiltä kysyä, että näytänkö mää tältä. Äiti - tuo totuuden torvi.

  Paitsi minun ei enää tarvitse kysyä, kun olen kuullut totuuden lasten suusta: mun siskonpojat on sitä mieltä, että olen nätti, joten ei siitä voi enää kiistellä.

  VastaaPoista
 14. Ettei vaan ollut Veikko kameran takana.

  VastaaPoista
 15. Joo, Veikkoa ei voi enää koskaan täysin laskea pois kuvioista. ;)

  VastaaPoista
 16. Lällytätikin täältä huutelee: liikuttavan ihana idea ja kerrassaan kaunis kuva.

  VastaaPoista
 17. Alcinoe-armaani,

  se oli taas näitä siirtymäriittejä, jonkinlainen itsensä merkittäväksi ja kauniiksi tekeminen. Nyt oli sen aika ja olen tyytyväinen lopputulokseen. :)

  VastaaPoista
 18. Jostain minäkin tänne eksyin ja kyllä tätä nyt on pakko kehua.

  Kaunis kuva ja kuvattava.

  Minun ylioppilaskuvani päätyi valokuvausliikeen ikkunaan. Sille sitten aina naureskelimme kun ohi kuljimme.

  VastaaPoista
 19. Hei Wille,

  ja kiitos :)

  VastaaPoista