torstai 17. huhtikuuta 2008

Sininen, kukallinen hattuni houkuttelee avunpyytäjiä

Eilen tuossa pääpostin kulmilla minua lähestyi rispalettinen laiha rockhemmo:

"Mä oon stadilainen ja mut on eilen ryöstetty. Oisko sulla pistää euro viiskyt, ku mulla puuttuu junalipusta just sen verran?"

Stadilaisuus hämmensi minua maalaista niin kovin, että kaivoin repusta heebolle euron ja viiskyt senttiä ja sanoin, että ole hyvä.

Eipä taida maa kaatua, vaikka minua olisi huijattukin. Ajatella, jos joku kerää kadulla ihmisiltä 1,5 euroa, niin kyllä siinä saa jo tehdä töitä ropojensa eteen.

Vai että stadilainen.

-Aena nuo tsadilaiset on kerjeemässä, sanoi savolainen, kun maailmaa kiersi.

8 kommenttia:

 1. Tuolla tyypillä nyt oli (ehkä/muka) hyvä syy saada juuri 1,50 euroa, mutta noin muuten nuo kerjättävät summat ovat nousseet about kuusinkertaisiksi sitten markka-ajan.
  Ennen deekut tulivat pyytämään paria markkaa, tänä päivänä ne pyytävät paria euroa.

  Muistan kun joskus muinoin yksi kaveri oli ihan peeaa ja avustin rahojen kokoamisessa bussilippua varten. Silloin lastenlippu oli 5 mk ja senkin summan pyytäminen oli tosi noloa, saati sitten että tyyppi ei edes päässyt lasten ipulla bussin kyytiin ja täytyi vielä anella toinen vitonen, että saatiin rahat aikuisten lippuun.

  Oi niitä aikoja...

  VastaaPoista
 2. ipulla = lipulla :D

  VastaaPoista
 3. Niin, no on se rahan arvokin muuttunut niistä hyvistä ajoista. Kyllähän tuo 20 euroa on melkeinpä sama raha kaupassa kuin entinen 20 markkaa.

  Saman määrän sillä saa ruokaa.

  VastaaPoista
 4. Älysin vasta nyt että olet Jyväskylässä. Olenko hidas vai hidas?

  VastaaPoista
 5. Mistä Kaisa päätteli, että Annikki on/olisi Jyväskylässä? :o

  VastaaPoista
 6. No ei kai nyt ihan sentään kuitenkaan... :D
  Esim. bussilippu oli ennen kympin, nykyisin kaksi euroa.
  Vaikka kyllä nykyään huimaa kun käy kaupassa muka ostamassa jotain "ihan vähän vaan" ja loppusumma on päälle kakskymppiä!

  VastaaPoista
 7. Tiina,

  ajattelin varmaan juuri ruokaa. :D

  Kaisa,

  Juuei, asuin kyllä Jyväskylässä 5 vuotta (osan ajasta Japanissa), mutta nyt olen asunut vähän yli vuoden Treella. Jyväskylä on vähän sellainen teinimesta. :D

  Voi, ja Tampere taas... tämä on vaihtoehtoelämän luvattu maa. Harmi vain, ettei minulla ole sellaista pikkuruutuista mustavalkoista/viherpunaista rockhuivia. :D Olen aivan hylkiö (täälläkin).

  VastaaPoista
 8. Ruokaahan ne deekut tuskin menee ostamaan, Alkoon melko varmasti niiden askeleet vievät. Ja viinan hinta taas... no en ole ihan varma, mutta tuskin se on kuusinkertaistunut. :D

  VastaaPoista