tiistai 9. huhtikuuta 2013

Unessa korkeaholvinen kellari muistuttaa kauhuelokuvien teurastuspaikkaa, mutta lihan sijaan oviaukosta leviää kullanrapeita leipiä ja patonkeja kuin syövän satelliittisoluja keskilattialle. Ihmiset pakkaavat niitä kiireessä laatikoihin, osa tippuu lattialle. Jatkan matkaa ja puoliksi sortuneessa huoneessa kuivataan kulunutta pyykkiä, etsin vaatettani, mutta en löydä. Pölyiseltä sohvalta nousee kaksi nuorta vetäen housuja jalkoihinsa, en katso heihin, vaan matalan katon rajassa olevasta ikkunasta ulos. Siellä on lunta ja sotkuinen tuntematon kampusalue.

5 kommenttia:

 1. Kerran pelasin semmoista pulleaa raha-autommaattia. Ja kuinka ollakkaan... sain Päävoiton. Eli katosta aukesi luukku josta alkoi tippua kamalasti, tosi kamalasti vaatteita. b) Kerran pelasin isokokoista Hedelmäpeliä ja kappas vaan... sain Päävoiton. Siitä koneesta alkoi sinkoilla kaikenlaisia hedelmiä ja juureksia, ihan kamalasti... ei niitä kaikki avokaadoja ees tuntenut! Mutta paljon niitä oli. c) kerran pelasin (taidan olla kauhee pelamaan rahapelejä?) semmoista laihaa automaattia. (Muistaakseni Ypäjän Matkahuollossa?) Niin tota noin... taas tuli Päävoitto. Ensin tuli kolikoita, 2-eurosista viissenttisiin, sit satoi 5-, kympin- ja 2denkympin seteleitä. Sit se kone huokasi ("hoh hoijaa") ja sylkäisi vielä 12.400;- euron shekin. Arvaa, olinko tyytyväinen pelionneeni? Olin! (Kunnes heräsin.)

  Ps. Nää kaikki unet on totta, eli nähtyjä. Lapsellisessa päässä muhii lapsellisia unia. (Kyllä minä sen tiedän!)

  VastaaPoista
 2. Minulle käy useammin niin päin, että olen ihan onnellinen, kun herään ja huomaan, ettei se ollutkaan totta.

  VastaaPoista
 3. Joskus vaan on vaikee tietää mitkä on varjokuvia luolan seinällä, mitkä ei. Eikä siinä auta vaikka valvoisi kuin lintu. Sitä paitsi tietyt linnut, kuten eräät pääskyset, nukkuvat lennellessään. - Pystyvätkö ihmiset muuten nukkumaan kävellessään? Vähän epäilen.

  VastaaPoista
 4. Ihmisen nukkumiseen kuuluu glysiinin erittyminen, mikä inhiboi motoneuroneita, jolloin lihasten käyttö REM-unen aikana estyy, niihin tulee unilama. Paitsi unissakävellessä, jolloin mekanismi ei oikein toimi.

  Delfiinit nukkuvat uidessaan. Ne nimittäin nukkuvat yksi aivopuolisko kerrallaan, jolloin toinen puolisko hoitaa uimisen ja hengittämisen.

  En pääse eroon eräästä vihreästä kaakelin väristä, jonka yhdessä unessa kerran näin. Se oli jotenkin häiritsevän voimakas vihreä, enkä ole nähnyt sitä missään oikeasti.

  VastaaPoista
 5. Minulle oudoin uni on kun näin erään Samuel Beccketin novellin tapahtumat nukkuessani. Siis oudointa tässä oli se, että luin tämän novelli pari vuotta tuon uneni jälkeen, ja se oli, todella häkellyttävästi, 1:1. - Annikki, tämä on totta, ei minulle tulisi mieleenkään keksiä sinulle valheita. Sen takia en osaa käsittää tuota unta. - Jos olisin uskonnollinen ihminen, jota en ole, niin totta kai keksisisin siihen jonkun ... no, jonkun 'höpö-höpö' selityksen. Mutta kun en usko uskontoihin, niin en keksi.

  Ps. Ei tuo asia minua sinällään minua sen kummemmin mietitytä. Ajattelen, että sattumaa mikä sattumaa. Beckketin novellit ovat ahdistavia, ainakin ahdistavampia kuin hänen näytelmätekstinsä. Tai se saattaa johtua siitä ettei sen novelleissa ihmiset paljoa puhele, joskus ei yhtään, mutta näytelmässä niiden on pakko puhua. (Tai voihan tietysti kirjoittaa teatterille semmoisenkin näytelmän missä vuorosanoja ei ole. Näyttelijät vaan irvistelevät katsojille. Tai heittelevät heitä paskalla. - Ai niin, täähän on jo Oulussa nähty.)

  Ps. Hitsi, mä oon hirveen väsynyt. Mutta delfiinit tiesin, glysiinin erittymistä en, REM-unesta tiedän pintapuolisesti, ja lapsena kävelin unissani. - Äiti seuraavana päivänä kertoi missä ja miten kaukana minä olin ollut. Hän minut aina kävi noutamassa takaisin sänkyyni, eli tähän todellisuuteen. (-huokaus-)

  VastaaPoista