sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Teatteriaukion grillin katolle ilmestyivät pienet muoviset Suomen liput pari vuotta sitten. Grilli julistaa olevansa nykyään Suomi-grilli, ilmeisesti vastavoimana torin maahanmuuttajayrittäjille, jotka kurvaavat iltaisin paikalle makkarakojuineen. Kerran ostin grilliltä yöllä lihapiirakan, hoipertelin kotiin ja oksensin syömäni sankoon. Se oli sitä Suomi-meininkiä.

4 kommenttia:

 1. muistan ensimmäisen kioskini jonkinlaisena satulinnana, jonka aukossa täti kaatoi mehua lasiin ja päästi hanasta porisevaa vettä päälle. kioski on espalla vieläkin. kesällä maalla pyöräiltiin lautakioskille kuusen alle, missä isot pojat joivat pilsneriä ja me pikkuskidit vaaleanpunaista vadelmalimskaa. kioskimaailmaan liittyivät jotenkin myös kadunkulmien lehtikärryt, joiden tädit näyttivät aina palelevan.

  katukuva olisi vajaa ilman kioskeja, vaikka ne ovatkin alkaneet vetäytyä entisiin myymälöihin. irtokioskit, kesäöiset jätski- ja öiset nakki-, kai. kaupunkilaisuuden ydin on nakki-kiska.

  VastaaPoista
 2. 80-luvun kioski oli sellainen, jonne pyöräiltiin ostamaan karkkia ja niitä sai osoittamalla sormella, mitä haluaa ja kioskin täti laski ääneen kuinka monta penniä pussi maksoi yhteensä aina, kun lisäsi sinne nallekarkkeja.

  mutta tuo teatteriaukion grilli on mennyt ihan pilalle. eihän tuollaisessa ole mitään arvokkuutta, eikä taikaa, että ikkunat välkyttelee somelaista sontaa, eikä grilliä todellakaan tunneta sen ruuista.

  VastaaPoista
 3. Ei, ei EI! voi olla totta, etten kuulu käyttäjäraatiisi. Mähän olen käynyt täällä jatkuvasti. Laitanpa heti kukkaisnaamani tuonne Kristianin viereen. Kas noin!*

  Ja viimeksi kerberoksesi kohtelivat minua sangen ystävällisesti. Pääsin eka yrityksellä portista, uskalsin tulla uudelleen, kun sattuu olemaan luppoaikaa, eli siesta.

  Ja kispasta. Se on täällä "erämaassa" ainoa ruuanlähde, kirjeetkin voisi postittaa, kun viitsisi niitä kirjoittaa. Mutta kun on tuo emaili, ei tarvi postimerkkejä.

  * Ei sinne huolittukaan Liisua, siellä on näes jo hänen aikaisempi edustajansa Avatar. No olkoon Avatar siellä edelleen, maatkoon rauhassa!

  VastaaPoista
 4. Hoo, Liisu, harjoitus tekee selvästi mestarin.

  Ei se haittaa, jos siellä joku vanha profiili roikkuu. Tiedän ainakin itse, että se sama henkilö, erilaisena vain.

  Erämaan kioski kuulostaa kyllä aika paljon paremmalta kuin Suomi-grilli. Voisin kuvitella sinne myyntiin vaikka minkälaisia ruokia.

  VastaaPoista