keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Jos kuu olisi juustoa, Orion olisi suuri höyryävä teeleipä, jonka keskelle on tökätty haarukalla.

8 kommenttia:

 1. Mikäs sitten, Annikki Kulta, olisi tällainen vesikeksi? (Käy lunttaamassa eräästä kirjasta, joka käsittelee tähtitiedettä. Knu tTallqvist: Eläinrata... jumantsukka, tämähän on hirveen mielenkiintoinen kirja. Esim. Plejadeja selitetään sivutolkulla, kaikilla kielillä, Mao-t'en (keihäs lehmänhäntineen; tämä on kiinalainen käsitys, yms.), inkaperuaanien 'kolka koylur' (= viljavaraston tähti), Nyassajärvellä tähtikuvio on "kasaantuneet" eli 'lemula'. Malaitassa "kasauma, kerä" eli 'apurunga', arabian kielessä "pikku paljous" eli 'atturajja', Meksikossa "pikku paljous" eli 'miack', Cookin saarilla "pikku silmät", Intiassa 'Krittik´`a merkitsee jotain "yhteen sidottua". J.n.e. J.n.e. J.n.e.

  Tämäpäs on mielenkiintoinen kirja. Alan lukea sitä huomenna. Tähän asti se on vain törröttänyt kirjahyllystäni. Mistä lie siihen tullut? (Isän jäämistöstä.)

  Ps. Ei kun tässä on ihan oikeasti todella kiinnostavia juttuja. Ensimmäiseksi tosin täytyy opetella joku arabian murre, ei tästä muuten selvää saa. (Ja mennä Kansanopiston kurssille laskemaan Geometriaa.)

  VastaaPoista
 2. Pidin eniten "pikku silmistä". Siinä on tarinaa. Vesikeksi kuulostaa kamalan kuivalta, eikö se voisi olla murokeksi, se on maukas.

  Lempikirjani lapsena oli Tarujen Hellas. Siinä oli kuvitus ohutta sinistä viivaa, jumalattaret olivat kauniita ja Prometheus roikkui kahleissaan kotkan nokkiessa maksaa.

  VastaaPoista
 3. Olis muuten hianoo kun vastaan tulevat ihmiset - kun kävelisi kadulla - pysähtyisivät selkäni takana ja alkaisivat supista (keskenään) että "tuossa muuten meni mies joka ei osaa englantia. mutta puhuu kuin vettä vaan malaita, erästä arabian murretta ja belgiaa. sen lisäksi se tietää tähdistä suurinpiirtein kaiken. voitko kuvitella?"

  Ainakin minä kuvittelen niin. Vaikka jotkut (samperin korkkikotkien kokoiset) varpuset nokkivatkin maksaani. Huh!

  VastaaPoista
 4. Minä en tiennytkään, että Belgia on vieläkin monarkia. Kai siellä on sellainen hiljainen kuningas, joka ei pidä itsestään valtavaa meteliä.

  Tuollaiset ohikulkijat kuulostavat ihan romaanihenkilöiltä, mistäs ne muuten tietäisivät, että juuri sinä puhut malaita ja belgiaa. Todellinen ohikulkija ajattelee omia asioitaan ja jos joskus jonkun ihmisen pistää merkille, niin hyvin yksinkertaisina asioina: olipa rumat kengät, haisipa tuo pahalta ja aijaa, tuossa on taas tuommoinen, joka heittää röökiaskinsa muovit maahan. jaaha.

  Olen huomannut, etteivät ihmiset koskaan näytä samalta kuin elokuvissa tuolla ABC-asemalla. Paitsi tietysti rähjäisissä elokuvissa.

  VastaaPoista
 5. No mitäs käyt rähjäisissä ABC-asemilla. Kävisit muualla. (Esim. mun luona.) Tai Pelastusarmeijalaisten luona. Heiltä saa hyvää soppaa ja vetistä tee. En sano, etteikö minultakin saisi. (Tai teestä ja sopasta en niin tiedä.)

  VastaaPoista
 6. Sitä paitsi, annikkiseni, minä olin Forssan kauppalassa kuuluisa siitä että osasin malaita, ruotsia, vähän venäjää, samberisti saksaa ja baljon belgiaa. Taivaankappaleista - joihin lasken myös tähdet - en tiennyt silloin vielä "tuon taivaallista". (Enkä arabian murteista.) - Mikä veljeni vartia minä olisin?

  http://www.youtube.com/watch?v=s5lThyD3LPw

  VastaaPoista
 7. En voi sanoa (tai tietysti voisin mutta valehtelisin, jos sanoisin) "mikä siskoni vartija minä olisin?". Koska mulla ei ole siskoa. Veljiä on (tai oli) enemmänkin. Äiti mulle kerran sanoikin (olin silloin pieni poika vasta enkä ymmärtänyt yhtään asioista) että "voi voi kun teillä ole yhtään siskoa. mitähän siitäkin seuraa?" Mielestäni, ei sen kummempaa. Tosin, täytyy myöntää, että joskus olen paneutunut etsimään 'kadonnutta siskoani' hyvinkin syvällisesti. (Suorastaan paikkoja pöllyttämällä.)

  Jaahas. Taas se meni tähän. Kohta tulee hoitsu ja sanoo (niin kuin eilen) että "herra mikis ottaa nyt sen rollaattorinsa. ja menee lepämään huoneeseensa". - Lepämään... tarkoitti kai "jäähtymään". (Tai mistä minä sitäkään tiedän?)

  VastaaPoista
 8. Shellit ja Teboilit ovat rähjäisiä, ABC:t ovat uusia ja hengettömiä ja keräävät hyvä otoksen perusihmisiä. Niissä ei haise vielä vessatkaan. Pelastusarmeija on niin sitä Kauas pilvet karkaavat, että nou tänks.

  Veljet ovat vähän sellaisia, että eivät ne muutenkaan siskoihin pidä yhteyttä. Jostain syystä niitä ei naisten sielunelämä ja kuulumiset kiinnosta pätkääkään. Joten olipa sisko tai ei, niin eihän se mitään tarkoita. Paitsi, jos saa sitä kautta langon, joka on vähän niin kuin lisäveli, jos sen kanssa tulee juttuun.

  VastaaPoista