perjantai 23. joulukuuta 2011

Juoksin lapio kädessä pitkin liukasta lumiuraa pimeässä. Metsä tuntui kyyristyvän päälleni, hain jalalla sijaa lohkeilevassa ohuessa lumessa. Auton valot kajastivat outoina kaukana mäellä. Se odotti tyhjänä ja puski jarruvalojen punaiseksi värjäämää pakokaasua yöhön. Hetken kammoksuin sen vierautta hämärässä, kunnes astuin nopeasti oven luo, aukaisin sen ja kiipesin sisään. Penkkiä täytyi säätää uudelleen. Pian puistattava tunne unohtui ja jatkoin matkaa.

7 kommenttia:

 1. Äsken, iinekselessä, kirjoitin että tuijotin yhtä ihmistä n. 15 jaardin päästä. Koska hänkin tuijotti minua.

  Mutta Annikki, jos se olisit ollut sinä - beibikäiseni - niin varmasti olisin tullut juttelemaan Sulle.Olisin tullut kysyy Sulta että "ostatko Multa partiomerkin?" (tai tykkäistkös sää...?)

  VastaaPoista
 2. Apua, EI siis mittään seksualisuutta! (Pois se minusta, siirtyköön se Sinuun.)Tarkoitan, että aikoinaan keräsin postimerkkejä, sitten perhosia. Ihmisiä en ole ikinä keräillyt.

  Ps. Mutta oli kyllä äsken upeat myrskyt Suomenlahdella. Samperi että oli kivaa!

  VastaaPoista
 3. Se olisi varmasti totta, koska valikoidun muutenkin kaikista katujen ja pysäkkien ja kauppojen ihmisistä siksi, jolle joku tulee juttelemaan. Kerran eräs mummo tuli kertomaan minulle, että "elä kerro kenellekään, mutta minulla on täällä laukussa tuhat euroa käteisenä! Pelottaa, että varastavat!" Sanoin siihen, että en kerro kenellekään.

  Täällä Savossa ei ole myrskynnyt, kaikki lumet vain sulivat vesisateessa pois.

  Galaxy Express 999:ssä on mekaaninen kreivi, joka keräsi ihmisiä. Päähenkilön äiti ammuttiin, täytettiin ja nostettiin ruokasaliin takan yläpuolelle roikkumaan. Oli kuulemma ensiluokkaiset rinnat. Varmaankin sillä tavalla ei-seksuaalisesti.

  VastaaPoista
 4. Annikki armas Kippuravarvas... Havel oli hyvä ihminen, hänet peiteltiin pois. (Miettii, mitä sanoisi näin juhlavan sanomisen jälkeen? Eikä keksi mitään.)


  Annikki, arvaa mitä?
  (No et ehkä mitään.)
  Mutta musta sää oot saatanan kiva.
  (ja myös "meri", tämä ihminen, ungari)

  VastaaPoista
 5. Mikis, aasinkavioinen metsäneläimeni, siinäpä vasta olivat hyvät hautajaiset, joita en edes huomannut ennen kuin monta päivää niiden jälkeen. Kai se johtuu siitä, etten oikein katso enää televisiota, eikä verkkolehdissä ole hyviä uutisia maksamatta. Hyvää ihmistä saattelemassa oli lauma muita hyviä ihmisiä.

  "Kivat ihmiset, menkää kotiinne." Eikö sillä tavalla laulanut Heikki Hela 90-luvulla.

  Minusta on väärin suudella juhlissa suulle ja mennä matkoihinsa. Ei tällainen piimäpurkki ehdi tehdä mitään, ei kieltää, eikä myöntää. Kiva ihminen jäisi odottamaan. Ohutta ja tarttumatonta.

  Meri on meri on meri. Kas kun et ole vielä aukaissut unkurin puolella suutasi, siellä on mukava jutella.

  VastaaPoista
 6. Isäni oli Parikkalasta, maanviljelijä, hän kammoksui merta. Äitini oli Kustavista, hänen sukulaisensa pörräsivät merellä luotseina. Minä olen - niin minä olen sen ymmärtänyt - isäni ja äitini yhteinen tulos. Rakastan merta, ja pelkään sitä, se on sama asia.


  Ps. Mutta Aina, kun elämä tulee liian lähelle minua, otan alkoholia. Niin nämä hevoskuskit lähtevät muualle, Elämä.

  Rakastan peltoja, ja pelkään niitä, se on sama asia.

  VastaaPoista
 7. Pellot ja meret, onhan ne aika samanlaisia elokuussa. Tuuli tekee valtavia aaltoja viljapeltoihin, tähkäpäät pyörivät hurjasti virrassa ja pelto näyttää siltä, että sinne voi hukkua, jos ojan reunalta uskaltaa astua sekaan.

  VastaaPoista