lauantai 13. helmikuuta 2010

pläh

Suolasokeriliuos, suihku ja puhtaat lakanat tekevät ihmeitä. Tuuletus suoraan pakkasilmaan, monta koneellista pyykkiä. Sairauden haju on ehkä lientynyt, jäljitän sitä vielä esineistä. Pyyhin pöydän. Sohva on sekamelska.

Näin unta, kuinka sujuvasti laitoin sähköpostia ja sovin kandistani ja aloin kirjoittamaan tutkielmaa. Muistutin jotakuta kauan sitten kadonnutta tai sellaista, jota ei koskaan ollutkaan. Sitten heräsin jähmeään todellisuuteeni, jossa postiluukku kolahtaa kerran päivässä ja aurinko nousee ja laskee epätahdissa ikkunan repaleisen rullaverhon kanssa.

Mietin tyttöjä ja nuoria naisia, joilla on henkilökohtaisia tunteita hedelmiä kohtaan. He rakastavat appelsiineja ja kutsuvat niitä kevääksi tai pitävät käsissään omenoita - niissä on nahkea kuori. En ole koskaan pitänyt hedelmistä sen kummemmin. Inhoan appelsiineja: ne ovat liian hapokkaita ja tahmeita. Kuoren alla on tankea verkosto kitkerää niljaa, joka jää kynsien alle. Joskus pakottaudun ostamaan omenoita ja kiivejä ja keltaisia luumuja terveyssyistä ja syön ne alistuneesti. Aina muutama nahistuu hedelmäkulhoon; omenat laskevat lopulta alleen kellertävän lammikon.

juokseva konjakkikaappi

7 kommenttia:

 1. Toi juokseva konjakkikaappi on kyllä ihan paras! :D

  VastaaPoista
 2. Sainkin siitä ilmestyksen, kuinka se helat helkkyen kopsuttelee menemään. Ilmestykseen ei liittynyt pieniä vihreitä miehiä.

  Siellä voisi olla kyydissä jokin pieni eläin, siili tai sellainen. Sitten siitä saisi kelpo kohtauksen lasten kirjaan. Tai aikuisten. Aikuiset pitävät siileistä ja konjakkikaapeista varmasti enemmän kuin lapset.

  VastaaPoista
 3. Jos tuo kaappi parittelisi Totoron Kissabussin kanssa, niin heidän jälkeläisensä ajaisivat aina vaikutuksen alaisena.

  ... :D ....

  VastaaPoista
 4. Hah, sillä kissabussilla ei taida olla alunperinkään ihan kaikki totorot kyydissä. Niin moneen suuntaan ne sen silmät pyörii.

  Juoksevan konjakkikaapin ja kissabussin risteytys olisi varmaan Ihmemaan jääkiekkojoukkueen kannattajien reissubussi, vähän niin kuin Kalpan, mutta hullulla hatuntekijällä.

  Siskontyttö kysyi minulta aina pienenä, että "Onko siellä Japanissa ihan oikeesti noita kissabusseja?" ja ihan raastoi sanoa, että ei. Piti lisätä perään, että saattaa olla.

  VastaaPoista
 5. Näppärä vastaus raastavaan uteluun voisi olla se, että ethän sinä voi nähdä Kissabussia kun se on näkymätön! Ainakin lehvassa vaan ne lapsukaiset näki kyseisen bussiotuksen.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi2/16/2010

  Ei kuitenkaan bernhardilaisen kuva?

  VastaaPoista
 7. Ai niin, pitää käydä vielä anonyymille tunnustamassa, että meni hirmuisen pitkään (no ei tätä kokonaista viikkoa, mutta puoli tuntia) ennen kuin tajusin kysymyksen.

  konjakki
  bernhardilainen
  lumivyöry
  pieni tynnyri ja siinä pieni hana

  Pitkät on johdot, hyvin pitkät. Tai sitten se johtuu siitä, etten enää lue Aku Ankkaa.

  VastaaPoista