lauantai 7. marraskuuta 2009

ja peitto ja pullea patja


Rakas päiväkirja,

Toissapäivänä opin koulussa, mitä mullantuoksu on. Se on sädesienten erittämä yhdiste nimeltä geosmiini. Aikaisemmin olen oppinut, mitä on ruohontuoksu, mutta sen minä olin jo ehtinyt unohtaa. Se onkin alkoholi: cis-3-heksenoli. Ilmankos siitä ihmiset pitävät.

Mutta minä tosiaan pidän geosmiinistä. Sitä ei laiteta hajuvesiin, vaikka ruohontuoksua laitetaan. En tiedä, haisisiko sitä sitten hautausmaalta, jos laittaisi korvan taakse mullantuoksua. Liinavaatteisiin jos laittaisi, niin voisi aina kuvitella nukkuvansa metsässä. Mukavassa metsässä, jossa on patteri ja paksu peitto ja pullea patja.

7 kommenttia:

 1. Migreenikko inhoaa ruohontuoksua, erityisesti vastaleikatun. Tai oikeastaan sitä inhoaa lähinnä kai kohtauksen aikana, mutta kuitenkin. Nytpä tuli sillekin hyvä selitys.

  VastaaPoista
 2. En tiedä, millaisesta ruohontuoksusta on kyse, mutta ainakin se leikatun nurmikon haju käy henkeen. En ole vielä ymmärtänyt, miksi ihmiset niin usein kehuvat sitä. Tai sitten he puhuvat eri asiasta kuin minun nenäni on havainnut. Miedompana se varmaan menisikin, mutta yleensä se yrittää tukehduttaa.

  VastaaPoista
 3. Mymskä ja eeva,

  onhan se voimakas tuoksuaine, jotenkin minulle jäi mielikuva, että se on osittain sellainen suoja-aine kasveille, eli kun ne leikataan ilmaan vapautuu paljon tätä heksenolia.

  minusta se on ihan mukava haju, varmaan koska en ole sille herkkä. (monille muille voimakkaille hajuille, esim. parfyymeille olen)

  VastaaPoista
 4. Mietipä jos vielä omistaisi semmosen auringonnousua jäljittelevän lampun, johon voi valita herätysääneksi linnunlaulun. Päälle vielä vuotava katto, ja saattais todellakin kuvitella heräävänsä metsästä tai pellolta! En sitten tiedä kuinka mukavaa se olis, mutta jännää ainakin.

  VastaaPoista
 5. mhhmmmhh

  en minä ihan niin autenttista metsäkokemusta kaipaa. Joskus sitä on nukkunut laavuissakin, mutta en taida olla eräihmisiä. Kuvittelen vain pitäväni luonnosta. :D

  sellaista lamppua olen kokeillut kyllä, mutta se jäi erossa sille lakanan- ja pastakoneen varastajalle, ja siihen oli ikävä herätä kuitenkin, koska nauhoite linnunlauluun oli kamalan huono ja valo epämiellyttävä, sekään ei jäljitellyt tarpeeksi auringonvaloa.

  VastaaPoista
 6. Maatuvien lehtien, sateenkasteleman asfaltin, rantakalliolle paljaaksi jääneen merilevän, tulevan ensilumen, piparitalon ja oman miehen tuoksu huumaavat täysin. Meikä diggaa myös mullan ja vastaleikatun ruohon tuoksua kovastikin.

  Saman tuoksun voi mieltää niin monella eri tavalla. Itse koen tuoksuvani kauraleivän ja meriveden sekoitukselta, kun taas eräs entinen miesystävä totesi romanttisena hetkenä minun tuoksuvan vastakeitetyltä makaronilta. Samat raaka-aineet tosin molemmilla.

  VastaaPoista
 7. muusikotar,

  toivottavasti ko. mies edes piti makaroonista. Mutta entiset nyt on entisiä ihan syystä. :P

  joskus olen miettinyt, voiko ulkomailla haistaa mitään luonnontuoksuja, kun ihmiset ja kaikki tavarat ovat niin voimakkaasti hajustettuja, että katoaako se mietojen tuoksujen taju sellaisessa hajumäärässä.

  VastaaPoista