tiistai 1. syyskuuta 2009

Jäätelöauto

Yhden päivän vietin ajellen jäätelöautolla. Pikkusisko ajaa sellaista nyt työkseen. Siinä on komeat torvet sivuilla ja viisi pakastinlokeroa kummallakin kyljellä. Aikataulut ovat tiukkoja, samoin kurvit, ja lähiöiden pihat täynnä lapsia ja tilanteet kaoottisia. Tauolla mietimme, että Jack Bauerkin on ollut töissä kohta viikon, mutta koskaan ei kello tikitä niin pahaenteisesti agenttisarjassa kuin jäätelöautossa. Mieleni teki kovasti tehdä pastissi aiheesta: digitaalinen kello käy tik-tok-tik-tok, lähikuvia ihmisten kasvoista jäätelövaihtoehtoja miettiessä, taas digitaalinen kello, jäätelömyyjän hikikarpalot ja tuima hymy, taikurimixit ovat kadonneet kameleonttipakettien taakse, tik-tok-tik-tok, kaahausta moottoritiellä seuraavaan rendez-vous -pisteeseen, pankkikorttilaitteessa on hiekkaa - tunti vaihtuu. Parasta oli kuitenkin hurauttaa veljen pihaan ja vilkuttaa ikkunasta pikkutytöille. Tädeissä, jotka ajavat jäätelöautolla, on enemmän taikaa kuin Maija Poppasessa.

6 kommenttia:

 1. Joku ihminenhän siellä kärsii tööttäysten takana, jotka puhkovat kesäillan rauhaa.
  Joku ihminen on aina myös puhelimessa kaupattavien asioiden tai keräysten takana, antanut äänensä maksusta käyttöön.
  Yritän muistaa tämän harmin ja ärtymyksen koetellessa.

  Onneksi yksi läheisistäni on ollut puhelinmyyjänä. Hänen kertomustensa perusteella osaan tuntea aitoa myötätuntoa.

  VastaaPoista
 2. En nyt sanoisi, että kärsii, mutta silloin, kun asiakkaita on paljon, koko päivä on kiireinen ja stressaava. Auto on myöhässä kuin terveysasema, ja se on pitkä päivä. Muulloin on tylsää.

  Monet inhoavat jäätelöauton ääntä, mutta monet eivät. Lisäksi kaupungissa ihmiset eivät viitsi kävellä 20 metriä autolle, joten pysäkkejä on saman kadun varrella 3, ja aina pitää soitattaa melodia. Kaikenlaista sitä oppii ihmisestäkin jäätelöautossa. :)

  VastaaPoista
 3. Mua ei ärsytä jäätelöauton soitto. Musta se on kiva. :)

  VastaaPoista
 4. Minustakin se on hauska ääni. :)

  tai no, jos se olisi aivan vastenmielinen, niin enpä olisi lähtenyt koko päiväksi ajelemaan. Hauska päivä oli se.

  VastaaPoista
 5. No Heinipä9/03/2009

  Oli se, hauskaa.
  Oisit vuan piirtänny sen sarjakuvan :D

  Supertädit.

  VastaaPoista
 6. vielä tässä ehtii, vielä ehtii ;D

  VastaaPoista