tiistai 24. helmikuuta 2009

Kaikki uusiksi 2

Yhtäkkiä minuun iski

Sormeni ovat muuten tällä hetkellä aivan harmaat (pelästyin, kun näin ne näppäimistöllä), niillä on vilu! Jostain syystä näin käy, kun tekee pitkään käsityötä, vaikka virkkaisikin lämmintä villalankaa.

niin, minuun iski rajattomuus. Olen joutunut miettimään (kuten me kaikki joudumme, loppumattomina kehinä, aina uudelleen ja uudelleen) elämää tai pikemminkin sitä, mitä minä haluan siinä tapahtuvan tai minne suuntaan sen tahtoisin menevän. Minulle valkeni, että vaikka sairauteni on sitonut minut tähän kaupunkiin, jossa minulla hoito on, olen pian vapaa menemään ja aloittamaan missä tahansa. Tulin tähän kaupunkiin kompromissina, ja kompromissiksi tämä jäisikin. Parasta on se, että joka paikkaan on siedettävän lyhyt matka. Parasta on se, että nopeasti pääsee jonnekin muualle, pois täältä. Sekö on parasta? Kaikki muu on kakkosta, tai vielä vähemmän. Hyvää on sekin, että joka paikkaan pääsee pyörällä tai kävellen nopeasti, mutta senkö varaan minä rakennan elämäni? Pyörällä ajamiseen?

Pohja tähänastisilta ratkaisuiltani putosi, enkä ole aivan varma laittaisinko sen vain takaisin paikoilleen vai kääntäisinkö kaiken muunkin ympäri. Suunta on jo hieman selvinnyt, se väikkyy edessä, välillä kirkkaampana, välillä himmeämpänä. Nyt värähtelee paikka, perustukset. Tiedän, että mitä tahansa päätänkin, se menee hyvin ja oikein. Teen sen nyt itselleni, eikä ole ketään muuta. Sitä ennen kaikkea on ravisteltava, ja sitä on ravisteltava lujaa, jotta näen, mitä jää jäljelle ja mitä jää jälkeen.

Kevät tulee, ja se karjuu tullessaan.

3 kommenttia:

 1. Kuulostat Annikki-siemeneltä, joka näkee auringon hennon multakerroksen läpi :)

  VastaaPoista
 2. Niin se perkele tekee.

  VastaaPoista
 3. muus*

  kaipa tämmösessä puolimädässä tomaatissakin on siemenet sisällä, kunhan vain joskus saa valoa..

  Haa, no ei näy kurja päivä missään, ei ainakaan tässä vastauksessa.

  Kuoriutuminen on kamalan vaikeaa, kyllä. Samoin päättäminen.

  myms*

  Kevät kirkuen tulevi. Samperin kevät. Sattuu silmiin tämmönen meno.

  VastaaPoista