keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Painajainen

Pihalla poltettiin roskia: pahveja, ovia, mattoja, tölkkejä, papereita...
Äiti oli jostain ärsyyntynyt. Mutta minä pidin yllä huonosti palavia nuotioita ja kasasin huteria kyteviä pinoja. Takapihalla oli kummallinen romukasa, joka oli rakennettu typerästi kuin kärjellään seisova pyramidi, ja ylimmäisiä kerroksia oli tukemassa neljä tuolia. Se, mikseivät myös tuolit palaisi liekkien yltäessä niihin, jäi arvoitukseksi. Tätä tulta oli hoitamassa joku tuntematon "isoäiti" ja pieni ärsyttävä tyttö halusi mennä tuoleille istumaan ja katsomaan polttamista. Isoäiti varoitti, että neljän tuolin muodostama teltta on Helvetti. Minua ärsytti se pikkutyttö, joten estin sitä istumasta vaarallisilla paikoilla ja lopulta huusin, että "Siinä on Helvetti, tajuatko?! HELVETISSÄKÖ SINÄ HALUAT ISTUA?" Minusta oli absurdia huutaa jollekin tuntemattomalle penskalle, ja poistuin toisten nuotioiden ääreen. Päätin kasata tulet uudelleen, jotta kaikki palaisi, eikä roskia jäisi enää lojumaan kytevinä sinne tänne. Huomasin, että nuotioihin oli kasattu kaikenlaista tarpeellista, jota ei kannattanut polttaa: kyniä, kynsileikkurit ja sen sellaista. Kasasin niitä sivuun, ja alta löytyi vielä kutomani sininen matto ja valkoinen taiteovi. Vedin maton turvaan, mutta taiteovessa oli palaneita jälkiä. Kasasin jäljelle jääneistä uuden nuotion ja sytytin palamaan. Sitten palasin Helvetti-viritelmän luo. Siellä oli menossa jonkinlaiset menot ja tulelle uhrattiin lihaa. Toisin sanoen naiset olivat kaivaneet kukkapenkistä kuolleen kissani Ripsan: kissaparka ei ollut maatunut, mutta sen koko alapuoli oli nahatonta vereslihaa. Kissa aseteltiin pyöreään uunivuokaan ja siinä se näytti nukkuvan. Silittelin kissan päätä, ja heräsin.


burn, baby, burn - disco inferno!

3 kommenttia:

 1. Haastoin sut karkkimeemiin! :)

  VastaaPoista
 2. Tuli mieleen seuraavaa:

  Roskat ovat muistoja, jotka palavat ja jäävät taakse. Niissä on mukana myös jotain arvokasta. Osan voi pelastaa, osaa ei.

  Isoäidin ja pikkutytön hahmot voivat liittyä oman persoonan eri ilmentymiin.

  VastaaPoista
 3. Kas, Eero, hovitulkitsijani :)

  ei siinä unessa tainnut muu olla niin häiritsevää kuin se kuollut kissa. Se sai oikeassa elämässä aika kurjan lopun, kun pihi sisko ei viitsinyt maksaa sille piikkiä, vaan joku muatalon nuapuri lahtasi sen.

  VastaaPoista