torstai 30. lokakuuta 2008

Ihan ite, osa 2

Kun tässä on joskus kehuskeltu pesukoneen asennustaidoilla ja vaikka mitä, niin oli pakko tyynesti kieltäytyä insinööriserkun avusta ja lykättävä tauluhyllyt seinälle ihan itse.

Siinä on ensimmäinen:Kuvasta on tunnistettavissa seuraavat remonttitarvikkeet:
 • vasara
 • iskuporakone
 • vatupassi
 • terapiakansio
 • ruuvimeisseli
 • Love to Knit -kirja
 • asentamista odottava toinen hylly
 • villalankaa
 • itse veistelty lyijykynä
 • maalarinteippinytterö, jolla lisäsin seinän ja hyllyn välistä kitkaa porauspisteiden määrittämisen ajaksi
 • puinen grillivarras, jota tökkäsin seinään mitatakseni poraamani reiän syvyyden proppua varten

Vain vähän jyrryyttämistä, vilttiin kompastumista ja ähertämistä hankalan ison vatupassin kanssa ja tuloksena on tukevat hyllyt. Ihailkaatteen lopputulosta:Onneksi vasta asentamisen jälkeen paljastui, että jossain oli tapahtunut virhe ja toisen hyllyn vasen kiinnityskohta oli tullut liian ylös, mitä korjasin näppärästi ruuvaamalla ruuvin (vahingossa) reiän ja propun väliin alemmas (saa nähdä, milloin se hylly tulee alas). Hyllyjen välille jäi silti parin millin virhemarginaali täydelliseen lopputulokseen, mutta elämä on. Syytän liukasta tapettia ja ikean hyllyjen salakieroutta.

6 kommenttia:

 1. Hittolainen, tuo on oikeasti tyylikkään nököinen taulun "ripustus" ratkaisu. Mäkin haluun, viimeisätän sitten kun seuraavan kerran muutan.

  Onko Tauluhylly jotain mitä myydään ihan Tauluhyllyn nimellä, vai onko se vaan hylly jonka päälle laitetaan tauluja?

  VastaaPoista
 2. Osta jotain hiekkapaperia ja viilaa tuo erotus tasaiseksi. ;D

  VastaaPoista
 3. No jos se seinällä pysyy niin ei se läpeensä paha ole.

  VastaaPoista
 4. seeds,

  kai tämä on nimeltään ihan tauluhylly (ainakin rautakaupoissa ja claes ohlsonilla, ikeassa tän nimi Stripa-hylly), aika kapea, reunassa koroke, ettei taulut pääse luistamaan.

  tiina,

  juu, minä mietinkin sitä ;) mutta sitten taulun paino oli painanut reunat samalle tasolle yön aikana, joten ei tarviikaan vaivautua.

  kampsulipampsuli,

  nyt vaan jännityksellä odottamaan, milloin rysähtää. Mut sithän voi sen runnotun propun tilalle porata vain vähän isomman reiän ja laittaa isommalla propulla ja ruuvilla kiinni, ja tadaa!

  VastaaPoista
 5. Terapiakansio on kyllä todella tärkeä tauluhyllyn ripustamispuuhassa ;D

  Näyttää muuten tosi kivalta nuo taulut siinä (ja pala kodistasi muutenkin, peikonlehtikin on päässyt kuvaan - pliis, anna sen olla peikonlehti!). Ei ollenkaan hullumpi ratkaisu taulujen esillepanoon. Tuota voisi harkita itsekin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä se on peikonlehti.

  Karmea monsteri, joka kasvaa sellaista tahtia, etten tiedä, minne se kohta mahtuu - ei ainakaan yksiöön. :D

  Tämä onkin varmaan kaunein asunto, jossa olen koskaan asunut. Pohjaratkaisu on aika hyvä, ja sehän on tärkeintä asunnoissa.

  VastaaPoista