lauantai 19. huhtikuuta 2008

Mummon pyörällä

Lapsuuden kultaisina kesinä hurautimme serkkujen kanssa uimarannalle kolme yhdellä pyörällä (yksi reppana joutui ajamaan omalla pyörällä yksin).

Alamäki mummolan pihasta tielle oli aika jännittävä sillä kokoonpanolla. Sattuneesta syystä yleensä me tytöt poljimme, koska pojat tahtoivat vain hurjastella ja se oli liian vaarallista.

Oli se aikamoista....puhumattakaan talvista ja potkureista...

6 kommenttia:

 1. Neljäs voi istua ohjaustangolla. On kokeiltu.

  VastaaPoista
 2. juu, mutta kukaan ei halunnut, kun siitä tippui helposti :)

  VastaaPoista
 3. Heh, tuo on hassu sana tuo potkuri. :)
  Ihan vähän aikaa sitten muistaakseni Turistin blogissa ihmettelin tuota sanaa. Mulle vaan potkurista tulee aina ensimmäisenä mieleen jotain muuta kuin potkukelkka.

  VastaaPoista
 4. Oiskohan se itämurteita?

  Minulle potkurista tulee aina ensisijaisesti mieleen potkukelkka ja öm, mikä se toinen sana edes olisi?

  Sanotaanko, että lentokoneessa on potkuri? tuli äkillinen oikosulku. Siinähän on propelli, mutta oisko sitä sanottu potkuriksikin?

  VastaaPoista
 5. Jaa, enpä ajattellutkaan tuota potkuri-sanaa. Minusta se on vain jokin veneissä ja lentokoneissa fluidia pyörittävä ja taaksepäin liikuttava kappale. Tai en kyllä ole ihan varma, tekeekö se juuri tuota.

  On kyllä joku mummo tainnut joskus käyttää sanaa myös potkukelkasta. Ehkä.

  VastaaPoista
 6. Niin, siis mulle potkuri on ensisijaisesti sellainen propelli, joka pyörii tai joku perämoottori joka puksuttaa eteenpäin. Sitten kun joku sanoo menneensä potkurilla vaikka kouluun, niin siitä syntyy kaikkia mielenkiintoisia mielikuvia ensin. :D

  VastaaPoista