tiistai 25. maaliskuuta 2008

hip hip

Voisin tietysti pantata tietoa hamaan muuttoon asti, mutta olen kyllästynyt riipimään blogia ja elämääni erilleen. Joten: sain asunnon aivan keskustasta. (ellei nyt ole tapahtunut mitään aivan kauheita ja luottotietoni ole menneet aivan yllättäin ja tietämättäni).

Sinne täytyy vielä laittaa lattiat ja seinäpinnat uusia, mutta putkiremontti - se pahalainen - on tehty vuosi sitten ja piskuinen keittiö ja kylpyhuone ovat hyvässä kunnossa. Siinäpä sitten asun varmaan pari vuotta, kunnes ostan oman asunnon. Asunnonosto oli harkinnassa jo nytkin, mutta masennuksen ja opintojen kannalta on vielä hetken aikaa järkevämpää asua vähän halvemmin, ja toisaalta nousukausi on ohi ja asuntojen hinnat ovat kuitenkin vielä huipussaan, suorastaan ilmaa täynnä.

Ullakolla on häkkikoppi, ja kellarissa talouskomero, jonne saa hilloja ja perunoita ja varmaankin myös aivoja ja rotanraatoja purkissa.

Kaikki minun tavarani ei sinne mahdu, joten joudun tässä miettimään, mitä otan ja mitä raahaan äidin ja isän vintille odottamaan parempia aikoja.

Tällä kertaa ikkunat ovat länteen.

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa unelmalta. :o Mistä tuollaisia saa?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/25/2008

  Ja pitää sitä asunnonostoa varten olla varmaan jotain tulojakin, ei ihan opintotuella makseta isoja lainoja. Ei nimittäin kaikilla työssäkäyvilläkään meinaa rahat riittää lainanmaksuun tai sen saantiin :D T: Toinen opiskelija

  VastaaPoista
 3. Asiat on järjesteltävissä, kirjanpitäjätäti tietää monta metkua, ja serkkukin osti asunnon opiskeluaikoinaan, ja piti sitä sitten valmistuttuaan sijoitusasuntona.

  Jos on rahoja vuokraan, niin on sitä lainaankin. Semminkin, kun olen nyt maksellut yksinään 700e vuokraa, niin kyllä moni laina jäisi kakkoseksi.

  Mutta tämä ihme jää nyt sitten vuoden, parin päähän. Jännityksellä odottamaan, kuinka opiskelija ostaa asunnon.. :)

  VastaaPoista
 4. Mutta opiskelija on harvoin oikeutettu yleiseen asumistukeen. Jota siis voi saada silloin, kun ei ole oikeutettu opintotuen asumislisään, johon puolestaan ei ole oikeutettu, kun omistaa asunnon (vaikka se olisi pankin).

  Vissiin. :/

  VastaaPoista
 5. Siihen se täti tietääkin metkut. Serkku sai yleistä asumistukea omistusasuntoonsa. Yllättäen kela ei tällaisista mahdollisuuksista hirveästi hoilota.

  Enkä hoilota minäkään, hys hys. En ole sanonut mistään mitään, enkä ota palautteita tai moitteita mönkäänmenneistä talousohjeista.

  Talouskomerostako olit innoissasi? Juuri mietin, että mitä ihmettä minä sillä teen, kun ei minulla ole sataa kiloa perunoita, enkä harrasta hillojakaan..

  (psst. niitä löytyy noista 60-luvun ja vanhemmista taloista)

  VastaaPoista