tiistai 12. toukokuuta 2015

Jyväsjärven pinta on äkäistä siilinpiikkiä kovassa tuulessa. Ylistönrinteellä keväiset lehtipuut pilkuttavat ilta-auringon kultaamaa kuusimetsää. Kesä on vielä pelkkä aavistus, pieni viherrys pientareella, lämmin kivi, aukeava silmu.

4 kommenttia:

 1. Jyväsjärvi, tyynimmilläänkin, pitää pintansa alla kammottavia olioita (mm. perussuomalaisia kansanedustajia). Sinuna, oi Annikki kiltti, en tänne tulisi! En, edes turistina!

  Ps. Itse, kaiken jo menettäneenä, viihdyn täällä. - Miksipä en?

  Paltaniemi

  Koluttu laulu. Mutta totta kai totta.

  Bellmanissa hän on hyvä. Tämä satuttaa, Elegia också.

  Tukholma, kivinen kaupunki

  Ps. Mulla on samanlainen villapaita kun Loirilla tuossa levykannen kuvassa. Tai siis oli... se on varmaan jo siirtynyt puuvillataivaseen. Norjalainen paita. (Maksoi hirmu paljon mutta kun tykkäsin niin ostin sen. Ja sitten käytin sen puhki. Se oli mulla aina päällä kun oli vähänkin viiletä. Ainahan vähän paleltaa... heh, heh.)

  VastaaPoista
 2. Tämä on Bellmanilta minulle kaikkein kaunein runo

  https://www.youtube.com/watch?v=J-Gpep7DocI

  Loiri tulkitsee sen paremmin, kyllä

  https://www.youtube.com/watch?v=uza-vdorwpQ

  (Tohtori Blad oli Pietarsaarelainen lääkäri. Muutti Tukholmaan - siis itä-Ruotsista Ruotsin pääkaupunkiin. Hän hoiti Bellmanin poikaa, tosin aika huonolla menestyksellä, koska poika kuoli. Mutta siitä huolimatta Bellman oli kiitollinen Bladille, omisti tämän kauniin laulun hänelle, koska runoilijalla oli aina kamala vaje lompakossaan. Aina ja aina. Ja Blad välillä vippas sille.)

  VastaaPoista
 3. Ei, kyllä Loiri tulkitsee sen huonommin, kyllä.

  Tuossa kun Cornelius laulaa on ihan tyhmiä ufo-efektejä, ei tarvitsisi olla. Kitara, laulu ja basso riittää. Laulaja itse on runoilija. Kitara kuljettaa juttua. Ja basso - kuten me amatöörimuusikot sanomme - on bändin munat. On, on!

  VastaaPoista
 4. Hei Mikis,

  ei huolta, en aio suunnata Jyväsjärven kammottavaan pohjaan, enkä myöskään minkään ryyppylasin kammottavaan pohjaan. Harjustakaan en välitä, mutta näistä rannoista kylläkin.

  VastaaPoista