torstai 16. huhtikuuta 2015

Vastalakaistut kadut näyttävät pastelliliiduilla piirretyiltä, ohut kivipöly tekee teistä utuisia ja epätodellisen näköisiä. Kevät tulee ja ei tule. On ollut pitkään kylmää ja tänään satoi taas lunta. Tiedän, että toukokuu on lämmin.

Kesäasuntoni ikkunat ovat suoraan aavalle järvelle ja heti nähdessäni maiseman, jota vuosia sitten olin pitkillä sunnuntailenkeillä katsellut, päätin että muutan takaisin valmistuttuani. Jos hyvin käy, saan samalta paikalta oman asunnon ja ikkunat tuolle järvelle. Se vain iski minuun. Sellainen lämpö ja varmuus, että tänne minä haluan ja tuon järven rantaan uudelleen. Sen jälkeen minun on ollut vain hyvä olla.

5 kommenttia:

 1. Kadut joita kuljen on vastavalaistu. Oi Elämä, mihin menet, en minä tiedä. Katu kaikuu askelieni alla kuin koksi. Kevät oli jo, ehkä eilen, eikä uudestaan tule, tämän kesän nukun makuupussissa. Tulevaisuus tunkee ympärilleni kuin Gröönlanti. Vihreää kaikki.

  Järvi vuotaa huoneeseeni kuin kiehuva teekattila. KLOKS. Vuoret vierivät, samoin vuodet ja vuoteet, On the Rocks, vaikka niiden taa vaan kävelisi; em mä viitti. Kuhan vaan. Sillä talo, jossa asun, on ihan homeinen, ja toivon että tulisi maanvyöry ja se uppoaisi järveen, jumantsukka. Sitäpaitsi nuo lapinitikat pistelevät minua koko ajan.

  ps. olen käsittänyt että ymmärrät huonoakin huumoria

  John Lennonin viimeiset sanat olivat
  'I'm shot. I'm shot. Please help me"

  VastaaPoista
 2. annikki4/16/2015

  Melkein kirjoitinkin yksi päivä, että minne menisin ja mitä tekisin, kun en tiedä, mutta sitten totesin, ettei ihan sen kokoluokan vinkuminen kuulu tyyliini ja tein muita juttuja.

  Adekvaattia ilmaisua Lennonilta.

  VastaaPoista
 3. Sinä olet läkähdyttävän nätti kirjoituksissasi, tiukka ja pullea yhtä aikaa. Arvaa, olen lätkähtänyt sinuun? En. Mutta jos olisin n. 60 vuotta nuorempi, niin varmaan olisin.

  nimim. "oi miks mä tummana synnyin, miksen syntynyt Siilinjärvellä"...

  VastaaPoista
 4. ... olen po. olenko ...

  Toisaalta, mitäs sen väliä?

  VastaaPoista
 5. Aina, kun mua alkaa itkettää, pyyhin pois kyyneleeni. Kummastakin silmästä. Koska haluan nähdä maailman sumeilemattoma.

  VastaaPoista