perjantai 13. joulukuuta 2013

Sittemmin menetin murtuneen hampaani. Se oli irronnut iskusta, eikä kiinnittynyt enää paikoilleen. Näytän nyrkkeilijältä. Tai jääkiekon pelaajalta. Omiin silmiini näytän lähinnä surulliselta.

Odotan hetkeä, jolloin onni kääntyy. Sellaista hetkeä ei taida olla olemassa. Aika vain kuluu, asioita tapahtuu. Sössötin etuhampaattomana tieni kahteen johtokuntaan, ja kolmannessa jatkan, koska en ole erovuorossa ja koska aioin jatkaa. En pidä puhumisesta ja tyhjistä projekteista, pistän mieluummin tuulemaan. Kaikesta kurjasta huolimatta minulla on niin paljon energiaa, etten tiedä, mitä sillä tekisin. Jos voisin ryhtyä siirtämään vuoria, se varmaan olisi sopivaa ajanvietettä. Kipu on pitänyt minua kuukausia teljettynä kuin Rilken pantteri häkissä. Huutaisin, jos sitä ei pidettäisi säädyllisissä kerrostaloissa niin hulluna, että naapurit alkaisivat vältellä.

6 kommenttia:

 1. Suru, kipeys, energia näyttävät sopivan yhteen kun käyttää hiukan huumoria siteeksi. Kirjoittaminenkin avittaa surussa. Se johtaa asiat pois ikävästä asiasta tai johdattaa ajattelemaan sitä toisesta, hauskemmasta, näkökulmasta.

  Huuto kerrostalossa saa kyllä naapurien korvat hörölle, mitähän jännää nyt tapahtuu! Mutta jos se on kovin tuskaista, he soittavat talonmiehelle tai menevät oven taakse kuuntelemaan. Ei ihmiset pahoja ole, he haluavat auttaa.

  Tuo Rilken pantteri on hyvä vertauskuva. Mahtava runo. Mutta saako se hammassäryn unohtumaan, siitä minulla ei ole kokemusta. Ainakin se sopii tunnelmaan.

  VastaaPoista
 2. Hei, olen niin tumpelo, etten tiedä blogiasioista paljonkaan. Ihme, että olen saanut oman blogini syntymään.
  Googletiimi sai minut heikolla hetkellä painamaan nappia google+. Sepä toi paljon uusia ongelmia, en "hallitse" blogiani ollenkaan. Ihmettelen, kun tämän tästä tulee tekstin päälle kysymys "Luotatko koneeseesi?" Vaihtoehtoina kyllä ja ei. Vastaan vuoroin kyllä, vuoroin ei. Mitähän se ilmoitus ajaa takaa, tiedätkö sinä? (Mulla on Macbook Air työkoneena).

  Eilen tapahtui ihan merkillistä. Yhtäkkiä avautui sivusto Statsie.com, jossa oli loputtomalta tuntuva luettelo blogeja, joilla on sama ip- osoite kuin minun koneessani. Ne oli kaikki amerikkalaisia. Lisäksi tämä Statsie määritteli, että blogini on 173 euron arvoinen? Häh! En ymmärrä.

  Vielä yksi asia, jota olen haaveillut, mutta en tiedä miten se tehdään. Tarkoitan tuota sinullakin olevaa sivuluetteloa, jossa on blogien nimiä, joita mm. seuraat ja joissa on aika, jolloin ne on julkaistu. Miten sellaisen saa? Minulla on "sisäinen" luettelo blogeista, mutta tuo näkyvillä oleva vois olla ihan mukava. Onko se mahdollisesti se Blogroll? En ole uskaltanut sitä kokeilla. Pelkään, että jos se on joku hassu juttu, enkä saa sitä poistettua.

  Ennen Google+'saa löytyi sentään joitakin ohjeita, joita ymmärsin.

  Sähköpostinkin tuo Google+ sotki täysin. Poistaisin sen, mutta en tiedä, miten se tapahtuu.

  Jos sinulla on kiireitä niin hyppää tämän kommentin yli.

  VastaaPoista
 3. Ei Blog roll, vaan Blogger Buzz se näkyy olevan, mitähän tapahtuu, jos sitä painaa? En uskalla kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Tuo lista on tosiaan blogroll tai suomeksi blogilista. Sen saa lisättyä blogin ulkoasun säädöistä (sama, jossa vaihdat otsikkokuvia). Minulla blogin ohjauspaneeli on suomeksi, joten minulla se ehdottaa sivupalkissa "Lisää gadget", englanniksi lienee "add gadget", ja sieltä sitten valitsee blogilistan tai blogrollin.

  Google+:n saa pois seuraavilla ohjeilla:
  ohjeet google+:n poistoon

  Tuo statsie.com on varmaan vain jokin mainostyyppinen sivusto, josta blogista voi ehkä saada jotain mainosrahaa kävijämäärien tai muun perusteella, mutta ei siitä kannata välittää. Se on varmaan ponnahtanut jostakin mainoslinkistä näkyville. Kannattaa varmaan hankkia omaan nettiselaimeen mainoksenesto-lisäohjelma, en ole ihan varma, mitä macit käyttävät, kun itselläni on pc eli tavallinen läppäri.

  Blogger Buzz on Bloggerin oma uutisblogi, jonne he laittavat uutisa bloggerin kehittämisestä ja muusta. Eli pelkkä linkki, ei mitään asentuvaa ohjelmaa. Eipä siinä ole paljoa seurattavaa.

  --

  Ei kai mikään unohdu, niin kuin ei pantterikaan unohda kaltereitaan kuin silmänräpäyksiksi. En pidä Eve Kuisminin runon suomennoksesta, onhan siinä riimit, mutta jotakin siitä tuskasta ja synkkyydestä uupuu, ja merkitykset eivät välity.

  VastaaPoista
 5. Kiitollinen neuvoistasi! Heti kun on aikaa, alan niitä toteuttaa. Hienoa, että ennätit vastata.

  Onneksi siinä Rilken kirjassa jonka Eve Kuismin on suomentanut, on runo myös alkuperäisellä kielellä. Voi kokeilla saksan osaamistaan. Koulussa olen sitä lukenut. Mutta harvoin joutunut puhumaan.

  Kiitos, Annikki!

  VastaaPoista
 6. Aikoinaan,kun olin pikkupoika, keksin että kun piti mennä hammaslääkärille, niin pistänpä kavioihini 2-4 numeroa liian pienet (pikku-pikkuveljen) kengät. Ajattelin näets että kun kävelee ne jaloissa (n. 1,8 km) hammaslekurin luo, niin jalkoja sattuu niin paljon ettei poraaminen tunnu enää missään...? Idea oli hieno mutta se ei toiminut. Sattui sekä että. - Ps. Kotiin kävelin paljain jaloin. Ja olin erittäin harmistunut.

  VastaaPoista