maanantai 2. joulukuuta 2013

Satoi niin kevyttä lunta, että se kohoili ylöspäin. Lämpötila laski kerralla niin paljon, etten voi lakata palelemasta. Talvi on vasta alkanut.

Puhuimme kasveista. Jos olisi mikä tahansa kasvi maailmassa, mikä kasvi olisi? Minä olisin lehtipuu, ei nuori, ei vanha. Runko olisi harmaa, mutta ei huojuvainen, kuten haavalla, eikä synkeä niin kuin lepällä. Minulla olisi pyöreät lehdet. Puu on sellainen, että sillä on elävä ydin, vahvat juuret ja aina ylöspäin kurkottavat oksat. Mutta aina kylmän tullen se pudottaa kaikki lehtensä kuin säikähtäen. Lehtipuu on arka ja haavoittuva. Ja silti aina tulevat uudet silmut, uudet lehdet ja aina uusi vuosi.

3 kommenttia:

 1. Mikä minä olisin. Tänä aamuna kun valmistaudun työhön ja on apea mieli, olisin syksyinen paju, joka roikottaa lehtiä.

  VastaaPoista
 2. Annikki

  Jos lehden pyöreys ja rungon väri ovat määrääviä, niin luultavasti olisit metsälehmus. Se on hyvä kompromissi, jos et halua olla haapa tai leppä. Vaivaiskoivulla on kyllä hyvin pyöreät lehdet, mutta se on enimmäkseen pensastava, ja sinähän et halua olla puska

  VastaaPoista
 3. Liisu,

  keväällä puhkeaisit pehmeisiin pajunkissoihin keskelle hankia. kuorestasi voi uuttaa lääkettä särkyihin.

  kalevi,

  voisin olla myös pyökki tai poppeli. Pyökillä ei tosin ole pyöreät lehdet, mutta ei se niin tarkkaa ole. Kunhan ne eivät ole terävät, niin kuin bambuilla.

  VastaaPoista