sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Sadonkorjuu

Seuraavana vuosien varrella saamiani elämänohjeita ja mielipiteitä:

"Masennuksesta ei voi parantua koskaan täysin."
"Terapiassa käyvät ihmiset ovat hulluja."
"Ei kannata yrittää."
"Tuleekohan sinusta ikinä mitään."
"Elämässä pitää vaan tyytyä vähempään. Ei pidä tavoitella liian korkealle."
"Ei pidä luulla liikoja itsestään."

Pitkällisen puoliankaran kärsimyksen jälkeen voin todeta, että haistakaa hyvät ihmiset paska ja että olitte väärässä. En minä pahaa toivo kenellekään, mutta toivottavasti tunnette terveen piston toivottomissa sydämissänne. Onhan noissa toteamuksissa jotakin samaa kuin vähän polkaista matalassa vedessä makaavaa ihmistä selkään. Seuraavaksi aion ryömimisen jälkeen hieman elää ja lentää. Olen aina tiennyt, minne olen menossa ja nyt kun en enää makaa lähes liikkumatta, sisäinen liikkeeni ja suuntani näkyy muillekin. Kenties elämällä todistan seuraavia intuitiivisesti tosiksi tietämiäni asioita:

Onnellisuus on todellista, ei pidä tyytyä vähempään.
Hyvä ja kaunis rakkaus on todellista, korkealle voi ja saa tavoitella.
Vapaus ja totuus ovat lempeämpiä ja terveempiä kuin turvallisuus ja pysyvyys.
Ketään ei tarvitse riistää, eikä manipuloida, mutta itsensä kanssa on elettävä.
Hyvyys voittaa. (no vitsi vitsi, kaikkihan tietävät, että pahuus voittaa ja maailma loppuu.)

Simpukankuori on minusta sillä tavalla surullinen asia, että se on todella tyhjä, ja kun sen painaa korvalleen, kuulee oman verensä kohinan, ei toisen veren ääniä.

6 kommenttia:

 1. Tämähän on ihan samaa kuin minun nuoruuden uskontunnustuksestani: Janten laki.

  Aksel Sandemose: "Pakolainen ylittää jälkensä".

  Voin vain suositella kirjaa, en sen enempää. (Minulle se oli tärkein sosiologian oppikirja. Tai sanotaanko mielummin toisinpäin: kirja, josta eniten opin sosiologiasta.

  Suosittelen. ( Koska tiedän, että et pety.)

  VastaaPoista
 2. En taida lukea ahdistavia kirjoja, kun noita pienisieluisia ihmisiä on tässä ympärillä pyörimässä jo muutenkin ihastuttavine ajatuksineen. Onneksi ne eivät minulle mitään voi, muuta kuin päästellä myrkkypäästöjään aina välillä ilmaan. Minun tehtäväni tässä maailmassa on pyyhkiä näillä ihmisillä lattiaa, murtaa rajoja ja kaataa aitoja.

  VastaaPoista
 3. On se aina mukavaa, kun ystävät kannustavat. Olen itsekin ollut joskus sitä mieltä, että masennuksesta ei voi koskaan parantua täysin, mutta kantani on muuttunut (tai ainakin muuttumassa). Jälkensähän se jättää, mutta se ei ole pelkästään paha asia.
  Hyvää ja loistokasta elämää sinulle. Ja minulle.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi12/29/2013

  annikki

  ihanaa. tuosta voi jo tuntea voitonriemua! tuohan on ehtaa sylvia plathia: "surkeuden läpi tulee ilo, kirkas ja suloinen."

  mietin tuota ihmisten välisen ymmärtämyksen ja välittämisen luonnetta. sopiva, kohtuullinen välittäminen on paijaamista. siitä tulee hyvä olo sekä itselle että toiselle. vääränlainen välittäminen on ruoskan viuhuttelua.

  sitten on vielä se itsestä välittäminen. siihen voi psyykata itsensä. kaikki alkaa ajatusharjoittelusta. aamulla hampaita harjatessasi tuijotat tiukasti peiliin ja teroitat samalla vähän kieltäsi. hyvästi sivistynyt pitkämielisyys, hyvästi vaikenemalla valehteleminen!

  t. meri

  VastaaPoista
 5. Tämä, Annikki. Tämä. Kiitos.

  Ystäväni vasta sanoi näinkin: "Kaikki rikkoutuneet jutut ja tavarat ja vaatteet ja ihmiset voi korjata. Niitä ei kannata heittää pois. Korjattuina niistä tulee kiinnostavia."

  VastaaPoista
 6. Minä asun puoliksi pimeässä, puoliksi valossa. Voi sanoa myös: Minä asun puoliksi valossa, puoliksi pimeässä.

  Sopivaa vaihtelua. Elämä ei käy tylsäksi.

  (muuten, Annikki, neuvosi olivat extra hyviä. Nitistin niiden avulla helposti Google plussan. Sekin löytyi, miten tehdä juokseva blogisaattue. Mutta vähän tulin toisiin ajatuksiin, kun olin alkanut sitä jo tehdä: luen niin paljon ja niin hyviä, mielenkiintoisia blogeja, että jonon toista päätä ei näkyisi. Melkein joka päivä löytyy jokin uusi, joka kiinnostaa. Tuntee itsensä tutkimusmatkailijaksi. Haluan säilyttää sen tunteen. Tähdestä tähteen liitelen. Maailmasta toiseen matkailen. Ja onhan minulle jonkinlainen tiekartta taskussa. Teen vaan paljon syrjämutkia. Kommentteja teen vain tarpeen vaatiessa.)

  VastaaPoista