perjantai 20. joulukuuta 2013

Pohjoinen käy kohti pimeintä päivää. Tänään pyrytti synkeän harmaana märkää lunta. Vielä kymmeneltä oli niin hämärää, ettei pilviä erottanut seinistä tai seiniä harmaista teistä.

Kävelen ties kuinka monetta kertaa lääkäriin. Alan väsyä siihen, miten vedän toisaalla omaa valkoista takkia päälleni ja toisaalla riisun pipoa ja talvitakkia ja istun potilaan tuoliin. Siihen, joka on varattu lähelle pöytää, mutta jonka lähellä ei ole mitään, minne tavaransa laittaisi.

Väliaikainen hammas on silkka fasadi: edestä se näyttää hampaalta. Takaapäin se on tuettu möhkäle, joka on vallannut viereisetkin hampaat. Pinta on kuvottavan liukas luiska. Yritän olla ajattelematta sitä. Voinhan sanoa nyt insuffisienssi ilman, että muita naurattaa. Enää seitsemän kuukautta tätä odottamista, kunnes saan lopullisen kruunun. Välillä luuhuni istutetaan terästä. Luulen, että silloin koskee myös pitkään.

2 kommenttia:

  1. On hyvä, että "Hammas" saatiin sinne takaisin.

    VastaaPoista
  2. On hyvä, että minulla on varaa ottaa lainaa ja maksaa vaikka kaikki hampaani posliinista, jos saan vielä elämän monosta enemmän naamaan. Vaikka ei tämä 3500€ naurata nytkään.

    Sitä minä nyt sureksin, ettei proteetikkoni suosittelekaan minulla hampaiden valkaisua. Hänen mielestään minulla on kauniinväriset hampaat. Minusta ne ovat keltaiset. Minun olisi vaikeaa toimia suosituksen vastaisesti.

    VastaaPoista