sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sataa lunta, räntää ja vettä. Kinokset sulavat kylmästä huolimatta kuitenkin vauhdilla, ja sulavedet jäävät järviksi kaduille talojen väliin. Kaarnalaivojen sijaan niissä voisi uittaa pienoisjäävuoria.

12 kommenttia:

 1. Kerran yövyin Pellossa campingmökissä. Se oli ihan alkeellinen, eli halpa, ja sopi hyvin minulle. Ihmettelin vain campingalueen omistajalle sitä että "miks tää mökki on näin kaukana tosta joesta (Tornionjoesta). eiks turistit tykkäis jos se olis lähempänä." Tää ukko vasta mulle "niin varmaan tykkäisivät. mutta olisko niistä kiva jos ne keväällä menisi nukkuun illalla Pellossa ja seuraavana aamuna heräisi Torniossa?"

  Tajusin, vasta sitten, että "ai niin, joo".

  VastaaPoista
 2. Camping-alueen omistaja oli varmasti kuullut kysymyksen ennenkin ja hänellä oli jo valmiina nokkela vastaus olemassa. Siinä sai sitten asiakas ihan itse kokea ahaa-elämyksen ja camping-kokemus nousi ihan uudelle tasolle.

  VastaaPoista
 3. Niin, tietysti. (huokaus)

  Ei kun ihan oikeasti: tämänkin tajusin vasta kun sanoit sen minulle.

  Olet kamalan ihana, Annikki.

  VastaaPoista
 4. Silloin oli muuten syksy. Eikä joki ollut mitenkään uhkaava. Enemmäkin se, siellä kaukana, kiemurteli kuin sisilisko. Naapurimökissä - josta kävin lainaamassa teekannun (koska minun mökistäni joku turisti oli sen varastanut pois) majaili vanha venäläinen nainen. (Jolla oli hienot vihreät kumisaappaat.) Se perkasi puolukoita, joita se oli poiminut. Enempää me emme osanneet kommunikoida, kun me kumpikin puhuimme vain omaa kieltämme. Mutta ymmärsimme silti toisiamme. - Ps. Ja kyllä sillä oli hianot kumisaappaat.

  VastaaPoista
 5. Ei tällainen metsäsavolainen voi ymmärtää Pohjanmaan tulvia. Täällä vesistöt vain ovat, syviä ja hiljaa. Miten siinä nyt voi tietää, että jossakin on vesiä, jotka eivät pysy siellä, missä ovat, vaan liikuskelevat ja vyöryvät minne huvittavat.

  VastaaPoista
 6. Syvä joki (Deliverance) on elokuva joka minua on säpsähdyttänyt. (Jos asian ilmaisee lievästi.) Ei se ole mitenkään erikoinen tarina, ja kuvallisesti ei edes sitä, mutta siinä on jotain jota ei pysty unohtamaan. - Samaa kuin on painajaisissa.

  Painajainen? Kirjanpainaja on mm. eräs kovakuoriaislaji. Äh, nyt olen eksyksissä ite: eihän se ole sama kuin "kirjanpainajainen"!... Yritin olla itseäni nokkelampi. En ollut.

  VastaaPoista
 7. Ps. Se banjonsoittokohtaus siinä elokuvassa on kyllä upea! Todella, todella vavahduttavan upea! Sitä ei pysty unohtamaan vaikka kuinka yrittäisi. (Laastarin, eli heftalapun, saa irti mistä karvoista tahansa. Kun vaan repäisee.) (äskinen oli ns. metafoora. jota en kyllä oikein ymmärrä. mutta minunhan sitä ei tarvitsekaan ymmärtää, vaan teidän)

  VastaaPoista
 8. Muistan katsoneeni Syvän joen joskus, ja se oli muistaakseni aika ahdistava.

  Onko tämä se?

  http://www.youtube.com/watch?v=myhnAZFR1po

  Laastarin saa varmasti irti myös saksilla varovasti leikkaamalla.

  VastaaPoista
 9. On.

  (Autismia.)

  Osaatko muuten lukea nuotteja, Annikki? Tai miten se nyt sinulle, kieli-ihmiselle vaikeuksia tuottaisi. Minulle se tuotti. Mutta opettelin. - Ja siitä kiitän itseäni. On kamalan kiva lukea sävellettyä tekstiä niin ettei tartte sitä kuunnella. (Siis korvilla.)

  VastaaPoista
 10. On!

  (Äsken lähetin jo sinulle viestin mutta tämä - jonka kanssa kommunijkoin - ilmoitti, että Hän harkitsee lähettääkö viestini eteenpäin. - No, siinäpä sitten harkitsee.)

  Olisin vain kysynyt, että osaatko lukea nuotteja?

  VastaaPoista
 11. Ahaa. (Ymmärrän.)

  VastaaPoista
 12. Se johtui varmaan siitä, että tämä kirjoitus on yli 2 viikkoa vanha, jolloin kommentit jäävät tuonne tarkistettavaksi sen takia, että ylipäätään huomaisin ne vanhemmissa jutuissa. Ei siis sen kummempaa sensuuria ole käytössä.

  Aika huonosti osaan nuotteja lukea, en osaa soittaa mitään, enkä oikein laulaakaan. Se ei tietysti estä minua napsuttamasta jalalla ja laulamasta nuotin vierestä.

  VastaaPoista