torstai 21. helmikuuta 2013

Sain suuren osan suurista projekteistani ja pienemmistä pakkopullista tehtyä ja olo on kuin rangastaan vetelällä meduusalla. Siis jos meduusalla olisi ranka. Askel on käynyt illalla kovin letkeästi ja pituus lyheni kolmisen senttiä, kun ylikireät hartiat laskeutuivat korvista alas.

Projekti on ruma sana. En keksi muutakaan, millä nimittää tekemisestä tiukkoja ajanjaksoja, jotka liittyvät johonkin päämäärään. Elämä on makkaratehdas, jossa ihminen seisoo myllynsä edessä ruuttaamassa lihaa ja jänteitä puristimeen ja vääntä solmua suoleen toisessa päässä.

Nyt istumme, minä ja pehmoleluni Pullero Kettu, sohvalla ja minun pääni on täynnä samanlaista höttöä kuin Ketunkin.

Joka aamu pihamaan lumi käy kevyemmäksi ja harmaammaksi. Linnut ovat innoissaan lähestyvästä keväästä ja huhuilevat äänekkäästi radanvarren metsikössä. Kun talvi katoaa valon taakse, jään kaipaamaan pakkasessa sihiseviä kaukojunien kipinöitä: jäätyneet sähkölangat iskevät kosketuksesta sinisiä ja vihreitä kipinöitä ja tämä junan yllä keikkuva pieni tähti seuraa sitä pimeydessä kohti etelää.

4 kommenttia:

 1. Kettumaininta on niin hieno, että melkein harmittaa, etten keksinyt sitä itse. Joskus käy niin. Aika useinkin. (Siis se, että on kade, mutta myös se, että pää on höttöä).

  VastaaPoista
 2. Keksiminen on hankalaa, jos on möyheää vanua pää täynnä. Pullero Kettu on lohdullinen olento maailmassa: se on hyvin pyöreä ja sillä superpehmeä karva. Päälaen karva vain on alkanut vähän rasvoittua, kun eihän tässä yksiössä kunnon liesituuletusta ole ja pikamunkkien paisto on Pullerolle tuhoisaa (myös sille toiselle pullerolle). Mitä luulet, toimisikohan sille joku kuivashampoo pesuksi vai pitääkö pikamunkeista luopua?

  VastaaPoista
 3. Yhellä (siilinjärveläisellä) tytöllä oli samoista materiaaleista (luultavasti) koottu käärme. Sen nimi oli Lötkypekkarinen. Tytön sukunimen mukaan nimetty.

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti kannattaa kokeilla kuivashampoota ennen munkeista luopumista! Minulle se ainakin toimii paremmin.

  VastaaPoista