tiistai 26. helmikuuta 2013

Tänään paistoi aurinko ja taivas sirosi siniseen ensimmäisen kerran pitkään aikaan. Bussi roiskutteli ruskeana helkähtävää kuraa. Eikä ole vielä edes maaliskuu!

9 kommenttia:

 1. Annikki, Annikki,
  valoisia ovat sanasi!

  VastaaPoista
 2. valoisat on ajatuksetkin silloin, kun en ole kiukkuinen. :)

  VastaaPoista
 3. Erehdykset, käpälänjäljet,
  ihmisten hahmot kaikki,
  kaikki on heitteillä, tehty ylipyyhittäväksi.

  Putoava oksa
  haroo taivaalta teräväkyntistä lintua.
  Minun mielipiteeni näihin huoneisiin;
  eron monasteri, illalle
  johon mailleen painuvat iloiset äänet.
  Concerto grosso.


  Kirjat hyllyillä sillätavalla hylätyt,
  luetut, yksi toisensa jälkeen,
  matkalla ijät ajat.
  Concerto grosso.

  VastaaPoista
 4. Hitsi, kun olin nuori, kirjoitin runoja. Aikoinaan, kun painoin ehkä 42 kg, osallistuin Lounais Hämeen Teinikunnan Kulttuurikilpailuihin. Osallistuin runokilpailuun nimimerkillä "Sully Prudhomme" ja sijoituin kolmanneksi. Josta olin ylpeä! (Siihen asti kun kuulin että ko. runokilpailuun osallistui vain kaksi ihmistä, ja toista palkintoa ei jaettu.)

  (huokaus)

  Ps. Minusta runoissa asiat voi sanoa kauheen täpselt, siis täsmällisesti, ei tartte jaaritella. No... niin. (Aikoinaan, kun Suomessa järjestettiin ensimmäiset jääkiekon MM-kisat, matkustin Tampereella. Majoituin erään perheen luo joille oli muutama kuukausi sitten syntynyt lapsi. Eräänä aamuna kun olin lähtemässä katsomaan MM-tason matsia, se lapsi konttasi eteisessä ja minä astuin sen päälle... kauhee rääkäsyi, kuului. Meni koko se matsi (DDR-USA) pieleen kun ajattelin että satutinko minä häntä...? Pieni beibi, hyvin pieni, ja minun määrätietoiset kenkäni...

  Samperi, mulla on asioita joita en unohda. Ma olen mosses mees.

  VastaaPoista
 5. Voi ei Mikko, astuit vauvan päälle?

  monasteri kuulostaa vähän oudolta suomennokselta. Olen vähän miettinyt, pitäisikö hankkiutua kirjoista eroon, kun suurinta osaa en kuitenkaan luen enää uudestaan. Joitakin luen, mutta niitä luen monen monta kertaa.

  VastaaPoista
 6. Minäkin nyt kun muutan niin ilman muuta hävitän tuon kirjastoni. Ajattelen, että 10-20 % voisi -jäädä. Kirjat on tehty luettaviksi, annan mielelläni ne muille, mitä ne minun matkalaukussani tekevät? (Ovat vain.) - Näitä 30/50/60 -luvulla tehtyjä matkakirjoja en hävitä. Nää on kivoja...Jyväskylä, asukkaita 38.000.. yöpyä voi HOSPITSI nimisisessä hotellissa Kauppakatu 11, p. 17161, 9-15 mk.
  Yhmnh.

  VastaaPoista
 7. Jos huoneet HOSPITSissa ovat noin halpoja, niin tule Annikki yöpymään kanssani ko. hotelliin! Vuokrataan huoneita sieltä sun täälltä, hotellin kaikista kerroksista, että jos vaikka aamuyöllä (jostain syystä?) etsisimme toisiamme, emme millään löytäisi.

  Kiva funktio, vai mitä?

  VastaaPoista
 8. Hospitsi lienee jotakin kellertävää ja haurasta jäämistön piironginlaatikossa.

  Tuollainen multihuoneissa seikkailu kuulostaa kieltämättä houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuin edellinen saamani "kuka mut nyt kantaa kotiin?". Siihen en osannut vastata. Vaimo varmaan kantaa kotiin. Tai katsoo päältä tottuneesti, kun taksimies potkaisee autosta ulos.

  Voi hitsi, kello on sillä lailla paljon, että jätän pinjatan kuivumaan ja kömmin kotihotelliini vetämään bisnesunet.

  VastaaPoista
 9. Luin ensin "kotilohotelliini" ja ihmettelin. Sitten lopetin ihmettelyni kun muistin että Japanissahan on niitä ihme "komerohotelleja". Ajattelin itsekseni että jos Annikki vaikka tarkoittaa semmoista?

  VastaaPoista