keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Nitisevä lumi ja repivä pakkanen. Kaksi pipoa, kaksi kaulahuivia, hansikkaat ja lapaset sekä villasukat. Alan ensimmäistä kertaa aikuisiällä haikailla toppahousujen ja yhtä muhkean takin perään. Tähän asti olen tyynesti palellut villakankaassani läpi tuulen ja tuiskun.

Peiton alle työnnän illalla kuumavesipullon, ja aamulla se on vielä lämmin. Välillä en osaa päättää, olisiko parempi käpertyä sen ympärille vai lepuuttaa sen päällä varpaita. Kummassakin on etunsa, eikä sängystä värjöttelemään nouseminen muutu piiruakaan helpommaksi.

--

Pihlajat olivat pudottaneet marjansa kuin säikähdyksestä. Valkoisella lumella niiden punainen muistuttaa verenvuotoa. Aiemmin minun on ollut vaikea ymmärtää, miksi Lumikille toivottiin hiuksia, jotka ovat mustat kuin eebenpuu, iho valkoinen kuin lumi ja huulet punaiset kuin veri, mutta pihlajien valuttamat punaiset tahrat nähtyäni alan nähdä yhteyden - mikään muu punainen ei tulisi kyseeseen.

4 kommenttia:

 1. Osta toinen kuumavesipullo, niin voit pitää toista varpaissa ja käpertyä toisen ympärille. Nerokasta!

  Itse en voisi kuvitellakaan kuumavesipulloa sänkyyni, hikoilen muutenkin öisin nykyisin ihan kauheasti. Olen jotenkin päätellyt sen liittyvän aineenvaihduntaan ja treenaamiseen, vaikka on tää asuntokin aika lämmin toisinaan.

  VastaaPoista
 2. Se olisi aika ylellinen ratkaisu. Tämän pullon sain joululahjaksi joitakin vuosia sitten, ja tässä on sellainen villapäällys, oikein mukava pullo minusta. Minulla on aika kylmä asunto, näissä ei patteritkaan lämpene kuin ihan haaleiksi ja ikkunoista vetää. Kun pakkaset alkoivat, istuin pari iltaa sohvalla yhden viltin päällä ja toisen viltin alla kuumavesipullo sylissä. Oikea käsi, jota tarvitsen nettisurffailuun ja jota ei siksi voinut pitää viltin alla, oli ihan jääkylmä, että semmoinen mukava asuinlämpötila.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi12/09/2012

  http://www.youtube.com/watch?v=AI-_gBDiaQU

  VastaaPoista