torstai 19. heinäkuuta 2012

Hiirihaukka kyyröttää pellon reunalla sateessa. Hitaasti se nousee lentoon, koivet roikkuvat raskaina, kynnet nyrkissä. Illat ovat pimeitä, vesi kohisee virtoina. Keskikesän yöt ovat musteenvärisiä ja hiljaisia.

--

Tänään myrskyää. Haapojen lehden pyörivät villisti ympäri, sähkö halkoo matalalla möyriviä mustia pilviä. Ikkunat sulavat sadeverhoiksi, mutta minä katson tätä pientä kirkasta ruutuani mieluummin kuin valkoisena välähtävää taivasta. Kukaan ei viihdy kaduilla, niinpä niillä hyppii pienimpiä sammakoita.

Ajan järven ohi. Ne ovat piripintaan täynnä kaikki. Rantaveteen hukkunut koivu käy valkoisemmaksi vuosi vuodelta, pinnan alta se pistää esiin kuin luu.

5 kommenttia:

 1. Näin kerran kun yksi haukka (haukka se oli vaikka en tunne lintuja) taisteli kahden variksen kanssa. Se tapahtui Vantaan ilmatilassa. Nämä kaksi varista ahdistelivat sitä koko ajan, strategisesti oikeaoppisesti molemmilta puolilta, ja tämä haukka väisteli niitä menemällä spiraalimaisesti ylöspäin. Ja äkkiä se - haukan lento näytti väsyneeltä? - pudottautui kuin kivi parikymmentä metriä alaspäin. Varikset seurasivat sitä. Ja taas ne ahdistelivat sitä, hyvin läheltä, kun haukkaraukka pujotteli ylöspäin. Ja taas laskeutui alas. Samoin varikset. Ja taas sama toistui... En ole ikinä nähnyt varisten lentävän niin korkealla. Mutta koko ajan se haukka oli siinä hätää kärsimässä... en ymmärrä mistä oli kyse? Oliko haukka jotenkin vammautunut kun se ei pystynyt karistamaan niitä vaakkujia kannoiltaan? En tunne linnuista mitään. Ilkeää sellaista oli katsella. (Niinpä rupesin katselemaan kengänkärkiäni. Ne olivat ystävällisiä ja veivät minut pois sieltä tuuliselta Vantaan arolta.)

  Tänään kävin Pitkäjärven rannalla. Sekin on nyt ihan pullea.

  VastaaPoista
 2. Pulleat järvet, se kuulostaa hyvältä. Ne ovat sillä tavalla pulleita kuin on hyvin syönyt ihminen vaakatasossa kädet ristissä vatsan päällä, silmät kiinni ja tyytyväisenä.

  Jos haukka olisi päässyt varisten yläpuolelle, se olisi voinut iskeä kyntensä niihin ja syödä suihinsa.

  Jos taas minä olisin tiennyt lapsena, että linnuilla on palkeet, joilla se hengittää, niin olisin varmasti ryhtynyt hämmästyksestä ornitologiksi.

  VastaaPoista
 3. Minusta olisi kiva kun sinäkin välillä makaisit vaaterissa ja olisit pullea. Mutta etpä taida olla. Kun harrastat kaikenmaailnan jiu jutseja ja pompit kuin (leivänpaahtimesta ulos singahtanut) vohveli.

  Ajattelen, että olet älykäs kaunis ja rapea.

  VastaaPoista
 4. Minähän en muuta teekään kuin köllöttelen, 10 tunnin yöunet eivät ole mikään poikkeus, ja monesti nukun vielä päiväunet päälle. Sanovat, että paljon nukkuvat kuolevatkin aikaisin, että pääsevät hautaan makaamaan.

  Niillä vapaaottelijoilla ja kickboxaajilla on tiukat vartalot, aikidon harrastajilla on pehmeät ja vähän löysät kropat, mikä kertoo lajistakin aika paljon.

  Menisiköhän tuosta kolmikosta yksi oikein. Onhan pekonikin rapea, jos sen paistaa pannulla.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä siinä on vähintäin 4 oikein! Plus varanumero. (Joka kävelee perässämme ja lakaisee jalanjäkemme Ikuisuuden Säkkiin.)

  VastaaPoista