maanantai 4. kesäkuuta 2012

2. kesäkuuta alkoivat kylmät sateet. Talot ovat tyhjentyneet asukkaista, vain vaihteleva ropina kuuluu ikkunalaudoilta. Aamulla paleltaa ja väsyttää niin, ettei jaksa villasukkia kurottaa lattialta peiton alle. Kylmä käy uniinkin. Harmaa valo lainehtii aamunvaaleasta yöntummaan, ja niin kiertyvät päivät toistensa ympärille, uni unen lomaan.

5 kommenttia:

 1. tykkään ihmetellä kerrostalojen yksityiskohtia, esimerkiksi kulmikkaita miniparvekkeita. varmaankin raksaporukka siirtää arkkitehdin visiot paperirullilta kouriintuntuviksi taloiksi sen enempiä kommentoimatta. työ työnä.

  mutkikkain onkin usein se hetki, jolloin pystyyn nostettujen seinien pitäisi muuttua oikeiden ihmisten kodeiksi. silloin asukkaat jäävät yksin uusiin huoneisiinsa, joissa tuoksuu vain tuore maali.

  päivisin kaikki ovat lokeroissaan: lapset päiväkodeissa, koululaiset kouluissaan, aikuiset työpaikoilla.

  illalla koti-isä kantaa ruokaa ja pipopäisiä lapsiaan lähimyymälästä kotiin. yhtäkkiä he katoavat johonkin laatikkotalon kymmenistä rappukäytävistä. ne kaikki muistuttavat toisiaan, värit vain vaihtuvat.

  on mahdotonta sanoa, mitkä pienistä, eri väristen verhojen reunustamista ikkunoista ovat heidän.

  VastaaPoista
 2. Nyt minussa on sellainen pieni musta aukko, kun en pysty muistamaan, olenko linkannut sinulle ennenkin Michael Wolfin kuvaprojektissa, jossa oli kuvattu hongkongilaisia kerrostaloja:

  http://www.photomichaelwolf.com/hongkongarchitecture/

  ihminen muuttuu pienemmäksi kuin muurahainen noissa taloissa.

  täällä meillä on viereinen talo identtinen omani kanssa, ikkunasta katsoessa katsoo peilikuvaansa, aurinko heijastuu niistä ikkunoista näihin, suoraan se ei paista koskaan.

  VastaaPoista
 3. Oho! Katsoin ensin että nuo linkin kerrostalot ovat tauluja ennenkuin älysin klikata suuremmaksi! :O :O

  VastaaPoista
 4. Asunto, jossa voit tuntea olevasi yksilö. :)

  VastaaPoista
 5. Aivan! Ja me kun luulemme hukkuvamme näihin onnettoman pieniin 3-9-kerroksisiiin taloihimme:) Itse tosin asun rivitaloyhtiössä jossa naapurit ovat tulleet tutuiksi ja asiointiavuksi kun sitä tarvitsen.

  VastaaPoista