tiistai 29. toukokuuta 2012

Kuljen vihreässä iltahämärässä ja syön jäätelöä. Pihlaja on juuri kukkimaisillaan, maa ja ruoho tuoksuvat. Hyppelehdin mielessäni tietä eteenpäin. Alkukesän himmeässä pimeässä on jotakin; tähdet sammuvat, mutta uudet syttyvät puihin.

11 kommenttia:

 1. Sinulla on kaunis mieli.

  VastaaPoista
 2. On elokuva - tiedämme - "A Beautiful Mind". Se on hyvä leffa. Olen katsonut sen 2-3 kertaa. (Ensimmäisellä kerralla se oli paras.)

  Sinun mielesi, Annikki, on kauniimpi.

  VastaaPoista
 3. mikko kultasuu

  minulta se elokuva on vielä katsomatta. jos se nimittäin on se russell crowen - vierastan aina hänen elokuviaan ja sitten katsottuani olen niistä kuitenkin aina pitänyt (paitsi siitä robin hoodista, se oli vaan huono).

  nyt olen ollut lomalla jo neljä päivää, enkä vieläkään saa kirjoitettua mitään uutta - tai käytyä ulkona. missaan kohta tuomet kokonaan, vaikka suhtaudun niihin vähän kahtalaisesti, toisaalta ne on ihania ja toisaalta ne haisevat ihan kuolemalta tai joltakin, joka houkuttelee kuolemaan.

  minun piti kirjoittaa yhdestä mutkasta, joka sijaitsee tuolla puijonlaakson ja niuvanniemen tienoilla, joka kaartuu juuri oikeanlaisessa kulmassa ja johon paistaa aurinko aina kovin lempeästi, kultainen valo siilautuu vaaleiden kevätlehtien läpi, ja puiden välistä pilkottaa sairaalan pellot vielä paljaina - ja humps olet puiden alla, ilma suorastaan säkenöi vihreää ja valoa, ja siinä ehtii juuri ja juuri ajatella, että miten voi mitään näin ihanaa ollakaan missään, kun tie kaartuu jo pois tuosta maagisesta paikasta ja kaikki muuttuu tavalliseksi, tulee vastaan krouvi ja leipomo. tie rakoilee routavuosiaan.

  VastaaPoista
 4. Siksi minäkin matkustelen että humps olisi jossain muualla. Ei, ei sillä ole pakenemisen kanssa mitään tekemistä.

  Se, että säkätät japania ja heittelet toisia ihmisiä tatamilla, ei minusta ole kummallista. Se on sympaattista. (Sanoo ex-nyrkkeilijä.) Nyrkkeilyhän on myös herrasmieslaji. Minusta se, että käytät suomenkieltä, ei ole kummallista, vaan se miten käytät sitä, se minusta on kummallista. Sanasi ovat kuin piirroksia, niissä on toisia käsityksiä sisällä, se minua koukuttaa. Sen takia rakastan suomeasi. (Eli kuviasi.)

  Ps. Et tunne elokuvaa "Kaunis mieli". Hyvä niin koska joskus varmaan tutustut siihen. Se on fiksu filmi vaikka siinä korostetaan (voi ei!) paljon typityypillistä amerikkalaista ihmissuhehöttöä... mutta kun ei kiinnitä siihen huomiota, vaan elokuvan ideaan, se on hyvä! (Sitä paitsi tapahtumien kulku pitää osin paikkansa.)

  Tykkään susta, Annikki.

  VastaaPoista
 5. jos voisin tästä yhden sanan vaihtaa, niin se olisi se "hileet", se ei sovi siihen kuvaan:

  http://www.youtube.com/watch?v=_5hh1jPnVhY

  noo, ihan kaikessa en ole sitä marginaalisinta marginaalia: pidän kaikista eniten vaniljajäätelöstä, minusta se on parhaimmain makuista ja siinä on kaikki kohdallaan. Erikoismauista taas en pidä ollenkaan, päärynät ja lakritsit ja erilaiset hilloyhdistelmät ovat ihan yhdentekeviä.

  minua kiinnostaa, miten sinun kommentointisi on muuttunut. olet jotenkin rauhoittunut. pidän kyllä niistä omituisista jutuista ja ajatushypyistä, ne ovat sellaisia kissanpolkuja katoilla ja metsissä.

  VastaaPoista
 6. No jaa. Sinua rauhoittaakseni voisin sanoa että pidin tuosta laulusta, se on kaunis sävellys. (Sanatkin ovat sivistyneitä.) En vaan pidä kamalasti kun lauletaan yläkanttiin, siitä tulee susien ulvonta mieleen. (Sudet ovat koirien serkkuja.) Ei Ihminen ole urkuharmooni, ei siitä mitä tahansa (luontevia) ääniä lähde. (Olen kokeillut.)

  VastaaPoista
 7. Älä muuten Annikki (korvakoruseni) hermostu siitä että kehun Sinua. Ps. Itse kyllä aina hermostun siitä kun minua kehutaan; tulee mieleen että "mitäs väärää mää nyt oon tehnyt". Olen kuin kissa, kehrään itsekseni, mutta kaipaan ihmisten kontaktia. Ihmisissä kivointa on se että he antavat minulle kalaruokaa. Muuten he ovat - sen nyt näkee heistä heti - inhottavia... paksuine, lepertelevinä käsineen joilla he silittelevät minua. Yhmh. Pysyisivät kauempana. - Ps. Kalat ovat silti kivoja! (Etenkin sardiinit.)

  VastaaPoista
 8. "Nyt sataa,
  ikkunaruudut itkevät vettä.
  Sydämessäni asuu syksy.
  Mutta ensin on kestettävä
  tämä kamala Kesä."

  Runo, jonka kirjoitin äsken, omistin Annikille. Mutta kun siitä tuli näin huaono, ainakin jossain määrin, niin omistankin sen lehmille. (Jotka, säyseämmin kuin leikkuupuimurit, rouskuttavat "tähkäpäitä niittyin yllä". Eli heiniä.)

  VastaaPoista
 9. Olen sitä mieltä, että kehut on tyynesti kestettävä. Aina se ei onnistu, ja yritän miettiä kovasti coolia tapaa ottaa ne vastaan. Mutta täällä kommenttilaatikossa, hmm, no en tahdo mennä siihen samaan kuin noissa lifestyleblogeissa.

  Tänään kyllä sataa. Eikä meidän suvussa ole edes yhtään ylioppilasta, jonka juhlapöydän ääreen voisi asettua syömään voileipäkakkua, ja olla tyytyväinen siitä, ettei itse tarvitse enää olla nuori ja elämä auki. Sehän on hirveä tila.

  Ei vieraita kissoja saa lääppiä. Niitä pitää katsoa hyvin asiallisesti, ja sitten jos kissa tulee itse siihen lähelle, sitä voi silittää kohteliaasti ja pitää näpit irti sen mahasta.

  VastaaPoista
 10. " ... Eikä meidän suvussa ole edes yhtään ylioppilasta"... jolla olisi sateenvarjo?

  Luin tekstisi ensin näin. En irvistele. Jos irvistelisin, irvistelisin itselleni.

  VastaaPoista
 11. Tämä on niin hyvä että tämä minun pitää panna tännekin. (Etenkin noiden kissanäyttelijöiden takia. Jotka esiintyvät lopussa.)

  http://www.youtube.com/watch?v=npljGtlY8jg&feature=related

  VastaaPoista