lauantai 18. helmikuuta 2012

Auto päästää väsyneitä ääniä, eikä käynnisty. Sen jälkeen olen saanut tietää irrallisia tietohippuja lämmitystolppien sulakkeista, kaasuttajasta, lohkolämmittimen oikosulusta, bensaputkista, kondensaatiovedestä ja syöttöilmasta. Eikä vika ole niissä.

Rakenteet resonoivat ja muovi murisee polttomoottorin nakuttavassa tahdissa. Moottori näyttää metallisydämeltä, se heilahtelee yrittäessään käynnistyä, tärisee ja hyppii, vaan ei pysty. Vilkaisen koneen osia, sen mutkaisia muovisuolia ja tunnen laimeaa kiinnostusta. Enemmän vihloo säälimätön tuuli niskassa ja lauhassa lumessa kastuvat kengät. Suljemme konepellin kuin arkunkannen. Vielä tulee kevät.

8 kommenttia:

 1. Anonyymi2/22/2012

  sain hiihtolomakortin tuttavalta: hauskaa talvilomaa! jiipee, saabi, vaimo ja lapset.

  suomalainen autoilija ei aiheuta vaaratilanteita muulle liikenteelle. vaaratilanteet aiheuttaa muu liikenne. suomalaisen autoilijan viimeiset sanat: hei minä täällä. pane sauna päälle. mä olen juuri tulossa kehä kolmoselle ja ohit . . .

  autojen takaikkunoissa muinoin ollut tarra 'lapsi autossa' sisältää paljon suuremman totuuden.

  VastaaPoista
 2. Olin kerran eräässä paperitehtaassa töissä. Jossa palopäälliköllämme oli saabi. Auton takaikkunassa oli tarra: "Jos otat et aja, jos ajat et ota". Kävi niin nolosti että hän kärähti rattijuopumuksesta. Me, kuultuamme tästä, liimasimme (oikein vahvalla liimalla) saabin takaikkunaan tarran: "Jos palaa et aja, jos ajat niin palat".

  Voi että me oltiin ilkeitä!

  VastaaPoista
 3. meri (tunturilintu) milos formanin "Palaa, palaa" on kyllä (sen lisäksi että on allegoria sosialismista) häkellyttävä tutkielma ihmisistä. Eli, keitä me/he ovat/oomme? (Palopäällikkö, ainoa rehellinen, kärähtää varastamisesta...) "Vaaleaverikön rakkaus" on se "Se tavallinen tarina", ehkä vähän vähemmän alakuloisempi kuin H. Salamalla. (Eikä elokuvia ja kirjoja voi verrata toisiinsa vaikka jommasta kummasta tekisi toisen.)

  VastaaPoista
 4. meri,

  Voisipa autollekin soittaa lähes ilmaisen ambulanssin, kun se menee rikki. Miksei yhteiskunta tue tässä huolestunutta kansalaista, jonka auto saattaa noin vain tuupertua kesken matkan.

  Kauhea huoli astui elämääni, kun tuon auton sain. Sellainen huoli, johon yhdistyy sekä auto että lapsi, menee jo yli ymmärrykseni, eikö siinä ihminen muserru jo alla.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi2/23/2012

  Hanki kuule vielä koira !

  VastaaPoista
 6. Minulla oli koira, kun olin pikkutyttö. Se ammuttiin haulikolla.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi2/23/2012

  En tarkoittanut... Anteeksi.

  VastaaPoista
 8. Se oli hyvä koira. Siinä ei ollut tippaakaan sellaista vastenmielistä koirille tyypillistä miellyttämisenhalua, kuolailua ja reuhottamista. Se oli sen sijaan vähän äkäinen ja tomera ja tykkäsi karkuretkistä.

  VastaaPoista