tiistai 25. lokakuuta 2011

Sohvan raivaus epäonnistui surkeasti. Puolitoista viikkoa myöhemmin istun niin reunalla kuin vain voi istua, ja vieressäni oikealla lojuu suuri tyyny ja torkkupeitto, mutta niiden lisäksi myös lehtiä, pari villalankakerää, puikkoja, nenäliinoja, kalenteri, taskulaskin, kaukosäädin, lautanen, neuletakki, parsinneula, 30 cm pitkä viivoitin ja keittiösakset.

Hermostuin ja siivosin joka ikisen tavaran paikoilleen, ja nyt kolme tuntia myöhemmin sohvalla on minun lisäksi kalenteri, penaali, taskulaskin, kansio, pankin kirje, kaukosäädin, nippu konseptipaperia, taulukkokirja, peitto ja suuri tyyny. Niin ja se neuletakki. Sekä suuri ruskea nappi.

4 kommenttia:

 1. Tänään imuroin. Samalla minulta hävisi identiteetti: ei se ainakaan imurin pölypussiin ollut mennyt. Siellä ei ollut kuin pölyä. ABC-asemalla join kupillisen kahvia ja katselin ympärilleni; eipä voinut kehua näkymillä. Sitä paitsi sämpyläni maistui suksivoiteelle... Tai lehmälle, joka on vahingossa syönyt sienen. Tunsin itseni hyvin yksinäiseksi. (Kuten moni muukin meistä.)

  VastaaPoista
 2. Ostan itselleni kukkia ja runoja. Se on yksinäinen ele, mutta parempi kuin se, etten saisi kumpiakaan koskaan.

  ABCn sämpylät ovat kyllä erinomaisen pahoja. Hyi. Mutta asemilla käy monesti vaikka minkä näköisiä ihmisiä, joita on ihan kiinnostavaa seurata.

  VastaaPoista
 3. Sohvajuttu huvitti aivan älyttömästi. Mikiksen huomautus identiteetin menettämisestä sai nauramaan ääneeni.

  Minä en edes yritä koskea sohvaan. Olen huomannut että kun sen antaa olla, niin sille laskeutuu ja siitä häviää tavaraa suunnilleen itsekseen.

  Välillä kyllä mietiskelen että mitähän Lidia on viimeksi syönyt, just sen Tieteessä tapahtuu-lehden josta piti tsekata juuri se artikkeli.

  VastaaPoista
 4. Toivon totisesti, ettei oma identiteettini ole täällä jossakin näiden tavaroiden keskellä. Haaveissani siintää vielä yliminän auvoisesti kontrolloima koti, jonka rauhaisassa siisteydessä lepuutan hermojani kuin vuoristoilmassa pilvien leyhyessä jossakin matalalla.

  Hetken luin ja ajattelin, että sohvaltanne löytyy myös Lidian syömiä -noo oravanpoikasia, rottia, päättömiä myyriä - sen sellaista pientä ja kauan sitten pörröistä. Se olisi jo kaikkien sohvien huippu se.

  VastaaPoista