lauantai 25. kesäkuuta 2011

Tuhosin vaaksiaisen (Tipulidae) hyönteismyrkyllä. Sen tympeän makea haju jää huoneeseen vielä pitkäksi aikaa. Näytti siltä kuin sen läpikuultavat siivet olisivat sulaneet tummiksi kasoiksi. Herkät pitkät raajat kiipesivät vielä jonkin aikaa verhoa pitkin ylös, sitten askeleet haparoivat ja se tippui lattialle. Jalat viuhtoivat vielä hetken, mutta nyt se on jo mustunut, terälehtinä levällään.

19 kommenttia:

 1. Anonyymi6/27/2011

  Jonain yönä näet (sano mun sanoneeni) unta jossa vaaksiaiset (Tipulidae) viskaavat sinut uuniin.

  VastaaPoista
 2. En nähnyt. Toinen vaaksiainen tuli taannoin kostamaan lajitoverinsa kuoleman ja hyökkäsi suoraan päin. Laitoin siihen vähän vähemmän myrkkyä, joten se kuoli hitaammin.

  Kesän loppuun mennessä olen kehittänyt sellaisen annostuksen, jossa vaaksiainen ei enää kuole, mutta sen voi orjuuttaa vakavasti hermostovammaisena tekemään pieniä kotiaskareita, kuten ikkunanpesua pienet sienet kiinni niissä ällöttävissä pitkissä jaloissa.

  raakuudellani ei ole rajaa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi7/03/2011

  Minä opetin vaaksiaiseni hakemaan postilaatikosta postini. Hienosti se raahasi Hesarin sunnuntainumeronkin kahvipöytääni, siis sen alle. Mutta yhtenä päivänä en kuullut hänestä mitään, enkä seuraavanakaan; naapurini sanoi että hän oli nähnyt Sen kävelevän koillista kohti... ja se oli välillä heristellyt nyrkkiä niillä inhottavan pitkillä jaloillaan.

  Sen pituinen se.

  VastaaPoista
 4. Vai että kävellen. Taidat olla niitä, jotka nyppivät siivet pois hyönteisiltä.

  Joskus olen miettinyt, mitä kaikkea siinä siiven mukana siis irtoaa irti sieltä ruumiista ja olisiko se yhtä kaamea vamma kuin vetää kädet irti ihmiseltä vai lähteekö se siipi siististi vain pikkukiinnikkeestä.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7/03/2011

  Muuten, jos sillä (eläimellä) on kuusi (6) jalkaa niin se on hyönteinen. Jos sillä on kahdeksan (8) jalkaa, jota syvästi epäilen, se olisi hämähäkki. Ps. Noiden elukoitten koipia kun kattelee, tulee mieleen kilpahiihtäjä. Ja assosiaationa se ei ole kamalan seksikäs.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi7/03/2011

  EI eläimiä saa kiusata!
  (Eikä ihmisiäkään.)

  VastaaPoista
 7. Kyllä vaaksiaisella on kuusi jalkaa, se on siis se lapinitikka eli piimäitikka, iso, lentävä, vaaraton ja hyvin ällöttävä.

  Lukki on taas se pitkäjalkainen hämähäkkieläin. Tosin tapan nekin, yleensä kuitenkin sanomalehdellä.

  Niinhän ne kaikki sanoo, vaan kun se itikka istahtaa omalle iholle, niin vain se käsi läiskähtää ja hyönteinen tulee murhatuksi.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi7/03/2011

  Oot aika kiva vaikka ootkin hirvee kriminalisti. Luulen - eli oletan - ettet koskaan käynyt Pyhäkoulussa? Jossa sai lampaita jotka piti liimata vihkoon. Kun sai koko laumallisen niin sai Paimenen, jolla oli sauva ja jota se heristeli niille määkijöille. Ps. En määkään muuten ikinä saanut siitä Paimenta. Ja lampaitakin sain alle kymmenen. (Koska usein lintsasin niiltä tunneilta. Kävin joenrannassa syöttämässä sorsia. Syötin niille myrkytettyä leipää ja kuulalaakereita.)

  VastaaPoista
 9. meidän kylällä hyväkoulua käyneet olivat vähän outoja hihhuleita. kävin pahakoulua, siellä sai ensiksi lampaita, ja sitten viimeiseksi hirmuisen suden. se oli parasta.

  oikeasti olin vähän aikaa karkkikerhossa, mutta se oli naamioitu kristillinen kerho. ensin piti kuunnella tarina jeesuksesta ja sitten sai karkkia. aika moraalitonta minusta, sellainen lahjominen.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi7/03/2011

  Minäkin, sisimmiltäni lammas, puen usein Suden verryttelyvaatteet päälleni ja menen ja pelottelen ihmisiä. (Etenkin liikennevaloissa he usein säikähtävät ja lykkäävät pakin päälle ja törmäävät toisiinsa. Siis tässä tapauksessa taka-ajajiinsa.)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi7/03/2011

  Anteeksi, pulmuseni, puhutko sveitsiä? Itse diggaan saamea. Mutta jos lähdetään lahdestaan avoautolla pyörimään ympäri Eurooppaa, kuten olen tässä pikku hiljaa suunnitellut, niin sovitaanko, ettei puhuta mitään? Jokos.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi7/03/2011

  lahdestaan = kahdestaan

  höh

  VastaaPoista
 13. Je ne parle pas français. Etkös sinä viimeksi sanonut, että olet 30 vuotta liian vanha minulle? Tuleeko siitä ajamisesta mitään, kun on jo ikänäköä ja kevyt kaasujalka?

  Olisihan se pitänyt arvata, ettei kannata laittaa epärealistisen kaunista kuvaa nettiin, kun miehet ja naiset luulevat liikoja - ja jättävät minut yksin kahvilaan, kun istun siellä neilikka rinnassa. Mutta se on henkevä kuva, ja sopii kuin nenä päähän tähän lyyriiseen vaiheeseen.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi7/03/2011

  Minä en ole koskaan sanonut iästäni kellekään mitään... taidat nyt puhua omiasi? Tai nyt muistan: kerran kun eräs hienostorouva alkoi (kiimassaan) kouria minua niin (taisin) puuskahtaa hänelle että "etköhän ole noin 58 vuotta liian vanha minulle". Sain häneltä smaragdin.

  VastaaPoista
 15. Teitä anonyymejä on niin paljon, ja minua vain yksi. Eihän sitä voi ihan kaikkea oikein muistaa.

  Hienostorouvat ovat kyllä pahoja. Kerran tännekin tuli yksi rouva ja sanoi, että pääsen avoautolla sveitsiin, mutta sitten kävi ilmi, että hän tahtoi vain valuttaa vereni kylpyammeeseen ja kylpeä siinä, jotta pysyisi nuorena. Siinä oli todellinen susi lammaspaimenen vaatteissa.

  VastaaPoista
 16. Vastaavaa minäkin olen kokenut! (Vaikka olen vain anonyymi.) Mutta minun tapauksessani kyseessä oli huonosti skånen ruotsia murtava maskuliini. Heti kun hän pääsi - ovikelloa soitettuaan - kotiini, niin hän meni wessaan ja pesi kätensä. Jo se oli minusta kummallista? No, onneksi yhteinen tekemisemme jäikin pelkästään siihen. Katselin vain - samalla kuin purin korppua - sälekaihtimien raosta kun hän käveli katua alas, yhä kauemmaksi ja kauemmaksi. Lopulta hänestä ei näkynyt mitään.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi7/03/2011

  Ai niin: onneksi tämä ruhtinas sai sentään tämän ruhtinattaren. Eli Albert... en nyt muista kenet... mutta kumminkin.

  VastaaPoista
 18. ketmika7/05/2011

  Pöh, hankisääski, semmosia olen viimeksi pelänny kuusvuotiaana. Sitte eno sano että "ei ne kelleen mitään pahaa tee joten anna niiden olla", vain vahingossa olen niitä sen jälkeen tappanu.

  Nykyään tappolistalla on vain hyttyset ja juoksujalkaiset. Jos voisin valita nii tappasin vain naaras sääskiä, verenhimoiset perkeleet. Ja miksi tapan juoksujalkaisia? No katoppa miltä ne näyttää http://www.youtube.com/watch?v=fpt9K_PXDLM

  Suenkorentoja juoksen karkuun ja mehiläisiä/ampiaisia/kimalaisia säpsähdän ja oon lievästi paniikissa, lapsuuden traumoja. Jos ovat sisätiloissa nii koitan huitoa ne ikkunasta/ovesta pihalle.

  Hämähäkeistä oon oppinu pitämään, vaan käteeni en vielä moista ota.

  VastaaPoista
 19. voisikohan hyvyyttä ostaa sillä tavalla, että kutakin syömäänsä pihviä kohden voisi osoittaa armeliaisuutta kärpäsille. toisaalta, myös porkkanat ovat minusta eläviä, ja niiden nyhtäminen maasta on ihan samaa kuin hämähäkin liiskaaminen. vastaleikatun ruohon tuoksu, joka on niin ihana ihmisestä, on kasvin hätäsignaali tuhon edessä.

  VastaaPoista