tiistai 28. joulukuuta 2010

tehodynamo

Yleisestä väsymyksestä ja joululamaannuksesta huolimatta järjestimme pikkusiskon kanssa lapsille jääkiekkotapahtuman tapaninpäiväksi. Tokihan valmistelut alkoivat jo marraskuussa, jolloin sisko varasi kunnalta ulkojäät ja lämpökopin sekä kyseltiin yrityksiltä tukilahjoja lasten urheilutapahtumaan, jota mainostimme melkoiseksi spektaakkeliksi. Olihan se melkoinen spektaakkeli. Tuttavilta saatiin komea makkaragrilli paikalle (ja 60 Metrotukun makkaraa), ja poniratsastusta varten pieniä pulleita shetlanninponeja, joille oli puettu tonttulakit päähän, ilmaisia kylpylälippuja, Kalpan pipoja ja karkkipalkintoja. Paikallinen yläkoulu antoi lainaksi joukkuepaidat ja ainejärjestö megafonin. Vanhemmat siskot paistoivat Kotijäätelön lahjoittamaa pullaa ja keittivät mehua, joita myytiin ylihintaan kulujen kattamiseksi juuri niin kuin oikeassa urheilutapahtumassa kuuluu.

Joukkueisiin kuului isompia lapsia, nuoria ja aikuisia. Minä sain toimia selostajana ja toivoin, että olisin seurannut jääkiekkoa edes televisiosta: "Mitä täällä oikein tapahtuu, en tiedä itsekään!" Pienimmät lapset saivat ratsastaa jouluponeilla sillä aikaa, kun pelattiin kolme kymmenen minuutin erää. Viimeisen minuutin saivat aikuiset miehet pelata ilman sääntöjä keskenään, ja voi sitä onnea, kun toisia sai tyrkkiä kaukalon laidoille ilman suojavarusteita. Vihreät voittivat 7-6, ja kaikki saivat palkinnon. Grillit pakettiin ja ponit traileriin, ja se oli siinä. Paikallislehti oli ihan petturi, eikä saapunut kutsusta huolimatta paikalle. Menetti vuoden parhaan uutisen.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi12/28/2010

  Kai edes lupasitte lehdelle ilmaiset kahvit ja makkarat?

  Ja kerropa nyt julkisen häpäisyn ...tai siis läpinäkyvyyden ja yleisön palvelemisen nimissä lehden nimi.

  VastaaPoista
 2. ei todella luvattu mitään ylimääräistä, aito toimittajahan juoksee tietysti tarinan perässä, eikä pullan. Oikeastaan pullakka toimittaja olisi voinut maksaa tuplahinnan hyväntekeväisyyskassaan, kuten monet muutkin tekivät.

  sitäpaitsi, on sitä siinä lehdessä oltu ennenkin, kun pelastettiin mökkijärvestä hukkuvia saman siskon kanssa joitakin vuosia sitten.

  eihän siinä jää mielikuvitukselle mitään tilaa, jos kaikki kerrotaan valmiiksi. nythän tähän voi kuvitella kilju-karjalaisen tai maaninka-lehden.

  VastaaPoista
 3. Wau!

  Olette te hyviä. Aikaansaavia. :D
  Ensin luulin, että järjestitte jääkiekkoilua suvun vesoille, mutta tehän teitte spektaakkelin!

  Höh, sitä toimituksen väkeä, kun uutisvainu oli jäänyt joululomalle. Ei tosiaankaan ymmärtänyt hyvän päälle. :P Juuri tuollaisista jutuistahan kylälehdet saavat elantonsa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinne kutsuttiin lopulta kaikki tutut ja vähemmän tutut, oli siellä varmaan jotain parikymmentä lasta ja saman verran aikuisia. Hauskat kemut oli kyllä. Kukahan ne järjestäisi seuraavan kerran. :)

  VastaaPoista
 5. Löysinpä pitkästä aikaa tännekin :)
  En kuollakseni muistanut millä nimellä tää löytyy mut tänään napsahti synapsit oikeeseen suuntaan ja kas kummaa, löytyi!!!

  Ensijouluna nukutaan ja syyvään kotipizzaa.

  VastaaPoista