sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

peilitKävin uimassa tummassa järvessä, enkä todellakaan ui edes joka kesä. Pintavesi oli lämmintä kuin linnunmaito, jalat potkivat kylmää pohjavettä sekaisin niin, että palatessa piti uida eri reittiä pitkin, jotta lämpö olisi säilynyt. Piirsimme uidessa näin kylmiä viivoja järveen. Risteyskohdissa palelsi, ja kuvittelin, millaisia vedenalaisia pilviä ja pyörteitä lämpimistä ja kylmistä ja sekoittuneista vesistä muodostui liukuvan vartalon alle ja läpi koko lahden. Poutapäivinä pilvet ovat veden alla.

Näin pitkästä aikaa sellaisen fantastisen (= sisältää fantasiaelementtejä) unen, jossa päätin syystä tai toisesta pelastaa tumman maagisen hevosen, joka oli oikeasti mies. Joku jahtasi hevosta, ja kuljetin sitä siltojen yli hämärässä. Se piti saada vietyä omiensa, mahtavien, pariin. Luulen tahtovani pelastaa oman elämänvoimani, toivoni ja kaiken vahvan, voimakkaan ja sitkeän itsessäni.

Aamulla matkalla vajalle puiden välissä riippuvat yön synnyttämät ohuet seitit hunnuttavat kasvot, mutta olen lakannut puistattelemasta. Lapset kiljuvat ja pyörähtelevät jo järvessä kuin liukkaat valkoiset delfiinit. Aurinko polttaa paljetteja veden pintaan, ja jokainen aamu on samanlainen kuin edellinen.

6 kommenttia:

 1. Runollista tekstiä sinulla, Annikki!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6/29/2009

  Number 3: The Larch

  VastaaPoista
 3. No mikä sen hepan nimi oli ja se oli varmaan joku salainen mistä kukaan ei tiedä....paitsi sinä=)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi6/30/2009

  Toiset pitävät miehestä, toiset hevosesta. Eiku...

  VastaaPoista
 5. avatar,

  taitaa olla Aaltojen vaikutusta (luen sitä parhaillaan).

  jempsukka,

  en ainakaan muista, saattoi sillä nimi ollakin. Se taisi ennemmin olla sellainen symbolinen hevonen.

  anonyymi,

  niih, naiset hevosista, miehet lampaista, vai miten se meni.

  tässäkin mietityttää eläinvalinnat: hevonenhan on pelokas, mutta voimakas vaistoeläin, lihaksikas, sitkeä ja uljas. Kun taas miesten suosimat lampaat ovat, no, tyhmiä ja pehmoisia pullukoita, helppoja ja avuttomia.

  VastaaPoista
 6. Miesten suosimat lampaat! :D

  VastaaPoista