lauantai 7. maaliskuuta 2009

Hankala raakavedosSiinä ne nyt ovat. Haavan rungot. Tein niihin kahdet eri laatat, joista ensimmäiset epäonnistuivat, kun käyttämäni pahvi oli liian liukasta, eikä toistanut viivoja ollenkaan. Toiset taas toistavat viivat aika hyvin, mutta niissä on myös omaa pintakuviota voimakkaasti. Se ei välttämättä ole huono asia. Sitten kokeilin eri harmaan sävyjä, ja eihän ne vaaleammat toimineet ollenkaan ja parhaimman tuloksen antoi lähes musta painoväri. Lopputulos on kuitenkin todella voimakas, ja nyt joudun pähkäilemään ihan uusiksi, miten tuota voi viedä eteenpäin. Rungot loppuvat kuin veitsellä leikaten - kah, kun saksillahan ne laatatkin on leikattu, mitä nyt revin käsin ylä- ja alapäät, jotta se olisi edes aavistuksen luonnollisempi, mutta mutta.

Ehkä jos ne vedostaisi liittämällä värillistä kuviopaperia vedostuspaperiin...

Kokeilin myös photoshopilla värejä ja kuvioita, joita siihen voisi liittää:


Vastaavan aikaansaaminen käytännössä onkin aivan oma juttunsa. Telaisiko etsausväriä harsokankaalle vai roiskisiko vesiväriä metallilaatalle? Noita nimenomaisia lehtiä taitaa saada kyllä askartelukaupastakin, niille voisi siten telata väriä myös. Silti ne taitavat jäädä vähän torsoiksi, mutta sellaista se grafiikka on. Ikinä ei saa sitä, mitä ajattelee saavansa. (voi video, miten masentavan zeniläinen harrastus)

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia haapoja! Ihan ilman väriäkin. Värin kanssakin tulee varmaan hienoja. Mulla on rakkaussuhde eräisiin haapoihin ja ne tulivat heti mieleen.

    VastaaPoista
  2. Minulla on kaukainen ihailusuhde haapoihin, kun niitä näkee aina lähinnä auton tai junan ikkunasta. Mutta ihania ne ovat, niissä on sitä jotakin. Koivuissa ei.

    VastaaPoista