sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Haavat

haapa, tussipiirros (väritetty photarilla)

Tein jonkin valmistautumisen Annikki-ennätyksen, kun katselin jo etukäteen valokuvia haapametsistä ja -rungoista, ja piirsinkin jo vähän, ennen grafiikantuntia huomenna. Sen sijaan, että olisin vain ajatellut tekeväni niin, ja mennyt sitten möllistelemään myöhässä paikan päälle.

Minulla on jo jonkilainen ajatus siitä, kuinka lähtisin toteuttamaan jotakin: rungoille teen omat kuviolaatat, ja lehdet tekisin monotypiana vesiväreillä viimeiseksi. Taustan värittäminen vain on grafiikassa vaikeaa, ja tarkkaa. Jokin värillinen paperi voisi tulla kyseeseen. Pienen pieniä, lehden kokoisia laattoja ei varmaan ole järkevää tehdä. Pohjavärin laattaan tai paperiin voi taas tehdä pyöreitä reikiä, mutta värin saaminen pikku pilkkuihin on sekin taas ongelma.

Rungon yksityiskohdat ovat oma asiansa, mutta haapametsän syksyiset värit minua ehkä eniten tässä aiheessa kiehtovat: ne ovat todella voimakkaat ja osin ristiriitaisetkin, kun rungot saattavat olla sysimustia tai hennon harmaita, ja lehdet taas ovat räiskyvän keltaisia, kuin liekkejä tai pikkuruisia kultakolikoita..

6 kommenttia:

 1. Eteerinen kuva, pidän sen selkeistä linjoista ja väreistä. Joskus yksinkertainen on kaunista!

  VastaaPoista
 2. Miten se voi olla noin vähillä viivoilla noin kolmiulotteinen?

  Hiano!

  VastaaPoista
 3. elegia,

  joskus se on. :)

  voi että, kun sen saavuttaminen ei olisi niin vaikeaa.

  alccis,

  huomasin valokuvasta, että jostain syystä runkoihin oli tullut uurteita ja koloja ja "virheitä" paljon enemmän toiselle kyljelle. Toistin sitä aika uskollisesti piirtäessä. Olisiko se sama asia kuin se, että oksistot on usein etelänpuolella tuuheampia?

  VastaaPoista
 4. Uijui, kun on upea. <3

  VastaaPoista
 5. Jostain eksyin tänne....sattui silmään tuo grafiikkajuttu:möllistelemään paikan päälle myöhässä. Kuulosti jotenkin NIIN TUTULTA: minä menen aina grafiikkaan noin. Nytkin on laatta mukana kotona kaiverrusta varten, en oo VIELÄ tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Niin vielä, että HIENO kuva tai piirros, kuinka vaan.

  VastaaPoista