sunnuntai 23. marraskuuta 2008

The End Is Near [niör]

Jo vain, on taas kansalaisraportoinnin aika! Säätiedotuspropagandasta huolimatta ulkona, tuolla seinien toisella puolella, oli myrsky. Myyrrrssskky-y. Kunnon kansalaistoimija ei usko teeveen hölynpölyä, ennen kuin menee ulos itse ja näkee omilla irtijäätyvillä silmillään.

Kun kansalaisreportteri yritti tarpoa kinosten halki kolme korttelia Stockmannille ostelemaan ruusukaaleja ja crème fraîchea ja mitä me Kokoomuksen kannattajat nyt syömmekään, käännytettiin reportteri törkeästi jo ovelta takaisin tuiskuun ja kärsimykseen, koska siellä oli "yksityistilaisuus". Mitääh? Lihavien rikkaiden kulutusjuhlat, joihin minua, arvon työkyvyttömyyseläkeläistä, ei ollut kutsuttu. "Tämä on vääryys! Eikö tänne pääsekään enää sisälle alennuskupongeilla ja Plussa-kortilla?!"

Nääntyneenä heilahdin ovesta pihalle suoraan vastatuuleen ja hiihdin lumiaavikon halki karmeaan K-extraan, josta ei tod. saa mitään ruusukaaleja. Sen sijaan ostin Pirkka-perunoita punaisessa pussissa. Niiden avulla voin linnoittautua yksiööni seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi, kunnes lumimyrsky on ohi.

--

Tuuli on räkinyt pihan puoleisiin ikkunoihin kovia lumiklönttejä, ja puskee vinkuen menemään talojen muodostamissa kanjoneissa. Työmaata merkitsevät muovinauhat räpisevät ja paukkuvat. Jos siellä oli muka jotain ihmisiä, ne lienevät loukussa kinosten alla tai ne jääkarhut on syöneet ne. Ketään, eikä mitään, ei näkynyt.

Tällaisissa tilanteissa ei voi tehdä muuta kuin ostaa ykkösmaidon sijaan kevyttä.

8 kommenttia:

 1. Pirkka-perunoita pussissa ruusukaalien asemesta. Surullista, niin surullista.

  VastaaPoista
 2. Täällä päin Tamperetta on ihan samanlainen myrsky!
  Onneksi ei tarvinut lähteä käymään missään.

  Stockalla yksityistilaisuus? Mitä ihm...

  VastaaPoista
 3. Alccis,

  sou true!

  Tiina,

  varmaan jotkut veen kanta-asiakasiltamat :P Pukumiehet nakkasi pihalle, kun ei ollut esittää kutsua. ARgh!

  VastaaPoista
 4. Verbaalista ilotulitusta! Tämän postauksen kielikuvat olivat suorastaan herkullisia, mums! :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi11/24/2008

  Nuorempi isoveljesi oli kyllä vahvasti sitä mieltä, että se myrsky oli ihan tavallinen talvi ilma vaan. Unnakin halusi olla melkein koko illan ulkona, tuli sitten sisälle pipo lumikuorrutteessa, posket punaisina, nenä räkäsenä ja tukka sekasena. Toki voihan se olla, että täällä itäisessä Suomen kolkassa ei tuo myrsky yltänyt samoihin mittoihin kuin sielläpäin.

  VastaaPoista
 6. "Lihavien rikkaiden kulutusjuhlat, joihin minua, arvon työkyvyttömyyseläkeläistä, ei ollut kutsuttu."

  Tarkoitit varmaan lihavien rikkaiden kokoomuslaisten kulutusjuhlat ;D *kius*

  VastaaPoista
 7. demareilta ne minusta näytti :P

  VastaaPoista
 8. tänks Mimosa :)

  anomuumi, käveleeköhän se edellämainittu isoveli ees töihin? Loppuisi tavalliset talvi-ilmat, kun joutuisi auton suojista luonnon armoille. Sehän on vaan hyvä, että lapsuuden lumisia talvia riittää uudelle polvellekin :D

  VastaaPoista