sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Rullaati rullaa

Uudesta kodista pääsee lenkille suoraan ulko-ovelta - ja vieläpä rantaan! Olen kaivannut rantalenkkejä Jyväskylästä lähtien ja nyt olen saanut ne takaisin.

Tavarat ovat kutakuinkin paikoillaan ja olen tilannut jo itselleni pesukoneen.

Siihen asti pesen pyykkini tuolla pahamaineisessa kellarissa, jossa liikuskelee lähinnä puheliaita mummoja. Yksikin sai minut satimeen, kun kävin varaamassa pyykkivuoron ja selitti ummet ja lammet talon tavoista ja pyykkikäytänteistä. Sain samalla kuulla yksityiskohtaiset ohjeet pesukoneen käytöstä: mitä nappia painetaan missäkin järjestyksessä ja kuinka hanat käännetään auki. En voinut välttyä, edes se, että hivuttauduin kohti ovea ja sitten oviaukkoon ei pysäyttänyt puhetulvaa.

Noo, jahka oma kone tulee, opettelen sen ihmeen, kuinka pesukone asennetaan ihan omin pikkukätösin. Serkku tai isä saa tulla näyttämään ja sitten osaan sen itsekin. Tai katson ohjeet netistä tai ohjekirjasta. Työkalut löytyivät muutossa nimittäin yhdestä sankosta.

4 kommenttia:

 1. Rantaan? Missä ihmeessä se sun kämppä on? *etsii Tampereen kartan käsiinsä*

  Niin joo, meneehän siinä tietty se koski tosta kaupungin halki... :D

  VastaaPoista
 2. Sittenpähän näet, kun tulet kylään ;)

  VastaaPoista
 3. Rannan tuntumassa olisi kyllä mukava asua. Itse en ole koskaan asentanut pesukonetta, vaan pistänyt jonkun muun asialle. Se on taito, jota en edes halua oppia ;)

  VastaaPoista
 4. No juu, vaan kun se on niin samperin yksinkertainen juttu, että niiku kaks putkee kiinni lavuaariin ja katsoo vaan vatupassilla, että se on suunnilleen tasassa. Ei tällaisena tekniikan ihmelapsena viiti teettää sellaista jollain muulla. Ja meinaan kun tuo eksä oli niin avuton, ettei osannut sitäkään tehdä, niin ajattelimpa hoitaa sellaiset asiat tästä lähtien itse.

  Pesukoneen korjaus onkin sitten jo eri asia. Ei nimittäin kiinnosta juuri pätkän vertaa sorkkia sitä sen enempää. :D

  VastaaPoista