sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Trulleista

Monessa blogissa olen lukenut kurjia kertomuksia pikku kakaroista, jotka ahdistelevat tienpenkasta kiskotuilla risuilla kunnon kansalaisia, joten minäpä kerron ihan toisenlaisen pääsiäistarinan..

Meijän lapset (siskon siis, ja yhden toisen siskon) olivat koko eilisen illan askarrelleet kieli poskessa ihan oikeista pajunvitsoista hirmuisen hienoja virpomavitsoja: oli rusetteja ja värjättyjä sulkia ja ruusuja ja kukkia. Aamusella lapset tekivät työnjaon mummolan portailla: Arttu kantaa vitsat, Jenni korin ja Oskari puhemiehenä lausuu lorut. Ja niinpä suunnistivat arvon eka- ja tokaluokkalaiset lähinaapurustoon koreiden oksien kera. Takaisin tullessa oli kaikki vitsat tehneet kauppansa ja mummon iso niinikori oli ääriään myöten täynnä suklaamunia, namuja ja kolikoita. Enää ei riittänyt yhden voimat sitä raahaamaan, vaan sitä piti kahden aina roikuttaa kerrallaan.

Iso oli ilo lapsilla. Ja vuotta nuorempi, pienempi Eetu väänsi naamaansa mutruun. Juurihan se oli julistanut, että hän ei ainakaan mitään runoja opettele ulkoa. Ja ilman jäi - tai ainakin melkein, sillä kyllähän siitä kasasta riitti Eetullekin.

9 kommenttia:

 1. Anonyymi3/16/2008

  Joo ja täältä tulee vielä toinenkin tarina. Tapahtui samana päivänä, mutta aiemmin aamupäivällä.
  oska pieni keräsi ja koristeli vitsat hienoiksi jo lauantaina. Tuli sunnuntai ja Atte keksi lähteä mukaan. Oska myös tuolloin puhemieheksi valittiin, veli poika kaverina vain. Hieno saalis olikin, mutta iliko reilua, että Oska työn teki, veli puoket palkasta ottu ja vähän siskokin...
  ~k~

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/16/2008

  sori vain pienet kirjoitus virheet...
  ~k~

  VastaaPoista
 3. hyi attea, täti kyllä vähän kurmouttaa tuollaista..

  Taidan ostaa vain Oskarille ison suklaapupun, enkä muille mitään. :P

  VastaaPoista
 4. Mutta eihän virpojat ole trulleja. :o Niillä vitsoilla on tarkoitus karkottaa noitia, trullit kulkee ympäriinsä vasta myöhemmin. En kyllä muista, minä päivänä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne vaan pukeutuu trulleiksi, ainakin savossa.

  Minustakin on monta hyvää kuvaa lapsuudesta, kun isot siskot olivat tehneet meikkikynillä noitapisamia ja pukeneet hameisiin ja huiveihin. Noitina sitten kierrettiin virpomassa. :)

  VastaaPoista
 6. Hohoo, wikipediassa kirjoittaja jopa *paheksuu* moista perinnesekamelskaa :D

  Paheksuisi saman tien jouluakin, mitä muuta sekään on kuin sekamelska :)

  VastaaPoista
 7. Eikö se ollutkaan lännessä, jossa vitsojen pointti on unohtunut? Elin hyvässä uskossa, että idässä vielä osattaisiin. Tai osattiin edes vielä 80-luvulla. Mutta ei sitte.

  VastaaPoista
 8. Eivät vaan wikipediassa tiedä todellista todellisuutta, mutta ei hätää: kyllä Annikki paljastaa!

  Nääh, nykyvirpominen on omakohtaisesti paljon mielekkäämpää kuin ortodoksinen siunaaminen, ja niinkö wat'evö ;)

  VastaaPoista
 9. Palmusunnuntain ja pääsiäispäivän välissä olevana lauantaina meillä päin kierrettiin trullaamassa. Sitte illalla mentiin kokolle :)

  VastaaPoista