maanantai 18. elokuuta 2014

Viikkoja kestäneen poutasään jälkeen valtavat pilvimassat vaeltavat kohti pohjoista. Varjoissa on jo syksyn viileyttä, vaikka kesä vielä jatkuukin.

Pieni tyttö kulkee isänsä kanssa katua pitkin ja osoittaa sormellaan aamutaivaalla kuultavaa kuuta: "Katso, se seuraa meitä!". Kuinkahan pienestä asti ihminen ymmärtää kuun ja auringon taivaan olennoiksi, jotka seuraavat katsellaan takaisin, niin kuin ihminenkin seuraa niitä.

Selaan nettipalvelun loputtomia kuvia autoista ja kalansaalista. Joku on ampunut mäyrän ja roikottaa sitä niskasta. Mies asettuu elättäjän rooliin ja näyttää resurssejaan. En osaa ottautua kaloihin, enkä audeihin. Sen sijaan yritän etsiä ystävällisiä silmiä. Suurta osaa vain peittää aurinkolasit. Ehkä kaloihin pitäisi suhtautua eri tavalla: perusasiat on kunnossa, kun voi ylläpitää autoa ja perata taimenia kesälomalla.

10 kommenttia:

 1. No Audi, No fishing, No resources. Just eyes. Sounds like me. Did not think that would be something to look for. Now I know better. Thanks.

  VastaaPoista
 2. Annikki8/18/2014

  Saa kai ihmisellä auto olla, ja kalastusharrastus, ja varsinkin saa olla lihaksia. Mutta kuka haluaa, että ensimmäinen asia, jonka joku toinen itsestä tietää, on auto ja lapin reissun taimenen pötkäle. Mitä se nyt mistään kertoo. En selvästikään ymmärrä automaattisesti ja vaistonvaraisesti tätä kalan ja auton yhdistelmää, että mikä se on. Saavutuksia varmasti. "Olen saavuttanut elämässäni auton. Ja lohen." Mitä hittoa.

  VastaaPoista
 3. Aikoinaan, kun ajelutin (Wartburgillani, muuten) tyttöni Sagan ja hänen kaverinsa Iinan Jyväskylästä Forssaan - matka on noin 245 km, ja oli täysikuu - niin Iina ihmetteli että "täällä on ihan samanlainen kuu kuin Jyväskylässä". Sitä ihmettelivät. Mutta siitä niille tuli riita kun Iina kysyi Sagalta että "millainen lippu teillä Forssassa on?", ja Saga sanoi "höh, ei meillä mitään lippua ole". Iina intti että joka kaupungissa on, varmaan on, ja Saga että varmaan ei oo. - Lopettivat kinastelunsa kun sanoin että joka kaupungissa on oma vaakunansa. Että ei se lippu ole, tai tavallaan on, ja nyt mukulat lopetatte riitelynne. - Nehän lopetti ja alko taas leikkiä.

  VastaaPoista
 4. Hahaa, Tinder...
  Oon kuullut että siellä on kuvia ihan muista vonkaleista. Mutta ehkä se on jotenkin maakuntakohtaista.

  VastaaPoista
 5. Ehkä ne sitten itse tykkäävät niistä asioista niin paljon, että niiden mielestä parhaita kuvia niistä itsestä on just ne. On itsevarma olo kuvasta, jossa on oma lempparimekko päällä. Tässä ei nyt mainittu, oliko kyse jostain tavoitehakuisesta palvelusta vai yleisluonteisesta läsnäolopalvelusta. Ajattelin ensin jälkimmäistä, mutta ehkä se sitten olikin ensimmäinen, jos ensivaikutelmaa oltiin tietoisesti tekemässä.

  Niistä kaloista en tiedä syttyykö kovin moni, mutta kyllähän noi autot, vaatteet, ja sen sellaiset ostovoimasta kertovat objektit taitaa olla ihan toimivakin houkutin joillekin naisille.

  Toisaalta, jos viettää vapaa-aikansa pääasiassa autotallissa, tai kalassa, niin kertoohan sellainen kuva sitten aika paljon. Ehkä miehet (ainakin jotkut ja ainakin jossain määrin) ovat omasta mielestään sitä, mitä tekevät. Mies ei siis ole fiksu ja filmaattinen, vaan kalamies, automies tai jääkiekkomies. Se, mitä on sisällä, on täysin toisarvoista höttöä. Tää ois mun paras arvaus.

  Hentoinen kirpeys elokuun illaksi kääntymäisillään olevassa ilmassa on ihan parasta.

  VastaaPoista
 6. mikis,

  pitäisi varmaan mennä vähän etelämmäksi, että kuu olisi erilainen. mutta mistäpä sitä varmaksi tietää, en koskaa ole niin etelässä ollut, että kuu olisi kallellaan.

  Tiina,

  ei ole vielä tullut vastaan, eikä toivottavasti tulekaan. vaikka mitäpä niistä.

  Lupus,

  no niinpä, tässä ei nyt maailmat oikein kohtaa millään tasolla kalamiesten, automiesten ja jääkiekkomiesten kanssa. muunlaisia ei sitten olekaan. paitsi treenattuja miehiä ja tatuoituja miehiä, ja miehiä, jotka seikkailevat eksoottisissa maisemissa ja kertakaikkisen rumia miehiä ja miehiä, jotka näyttävät hylätyiltä lapsilta huonolaatuisissa kuvissa surullisine ja epävarmoine ilmeineen, enkä voi olla ajattelematta, että tällä ihmisellä ei ole ketään, eikä mitään paitsi nimeämätön kaipaus.

  en oikein pidä tuosta kylmästä, joka hiipii nurkista sisään pimeässä, vaikka ennen olen pitänyt syksyistä.

  VastaaPoista
 7. shkval8/20/2014

  Olis kyllä hienoa olla kertakaikkisen ruma mies, 10 vuotta sitten olis välttyny monelta murheelta. Tai ehkä se johtuki siitä, naiset oli vain kilttejä ja kohteliaita.

  Meinasin liittyä Tinderiin, mutta sitten luin että alan olla siihen jo liian vanha. Toisekseen, näytän kuvissa liikaa apinalta...

  VastaaPoista
 8. Hehe. =)

  Syksystä pitämiseni on kausiluonteista. Suhteessa menneeseen tukahduttavaan kesään syksyn viileys tuntuu siunaukselta. Kosteus tuoksuu maanläheiseltä, ja sateen ropina rauhoittaa. Odotan ruskan väriloistoa aurinkoisena päivänä. Ja aamua, jona huurteiseksi jäätyneeseen ruohikkoon ensi kertaa jää jäljet merkiksi siitä, että joku oli täällä. Ja sitäkin, kun aikansa paleltuaan saa itsensä taas miellyttävän lämpimäksi. Se on luksusta, jota ei lämpimään vuodenaikaan voi kokea.

  VastaaPoista
 9. On olemassa sellainen laulu että "Intiassa kuukin on kuumempi kuin aurinko täällä, mutta suurempi"...

  En tiedä, kun en oo nähnyt. Ps. Aika kummallista se olisi kumminkin, höh?

  VastaaPoista
 10. Intiasta saa lähes aivan varmasti ESBL:n, sinne ei kannata mennä kuuta katsomaan.

  VastaaPoista