maanantai 27. toukokuuta 2013

Jokin ravisteli nuorta pihlajaa; se oksensi kaikki kukkansa kadulle ja seisoi sitten siinä vieressä vähän nuupallaan. Muut puut liehakoivat ympärillä alkukesän loistossaan.

7 kommenttia:

 1. . .. ja taivaan korkeuksissa, näkökykymme rajoilla, vasten hahtuvankeveitä pilviä välkkyy, kapein siivin, koskaan erehtymättä pääskysten tanssi . ..

  VastaaPoista
 2. minä näen aina ilmataisteluita: varikset lokin kimpussa, tai maataistelun jäänteitä: varis syömässä kuollutta pulua.

  VastaaPoista
 3. Näin kerran kun varis meinasi iskeä sorsaan kiinni. (Ehkä olisi halunnut syödä sen.) Mutta kun sorsa sanoi KRÄÄÄÄÄÄÄK, varis säikähti niin samperisti, että lensi pitkän matkaa ylösalaisin. Ennen kun pääsi kuuseoksalle. Jossa se - ilmeisesti - mietti muita vaihtoehtoja. (Kuin sorsan sieppaamista.)

  VastaaPoista
 4. Varis on aika yritteliäs elukka. Siinä saa sorsa olla varpail.. anteeksi räpylöillään koko ajan, että hengissä pysyy moisen ilkiön naapurina.

  Tykkään variksista.

  VastaaPoista
 5. Varislinnut ovat lintujen intelligentsiaa. Mutta enemmän kuin variksista tai harakoista, minä tykkään korpeista. Ne a) ensinnäkään eivät tule yleensä ihmisten ilmoille, ja jos b) tulevat, suhtautuvat ihmisiin niin kuin ihmisiin pitääkin suhtautua: täysin välinpitämättömästi.

  VastaaPoista
 6. Korpista tykkääminen ois jo vähän sellainen kannanotto nykyaikana:

  "Lempilintuni on korppi."
  "Ai ootsä joku gootti?"
  "En."
  "Ai."

  case closed.

  VastaaPoista
 7. No jos korpista tykkääminen tekee minusta gootin niin sittenhän se on sen korpin vika, ei minun.

  VastaaPoista