maanantai 8. elokuuta 2011

Aamulla luin Carverin runon Bukovskista ja hymyilin. Nautin niin ennakko-oletusteni vahvistamisesta. Bukovski - tuo kauhea otus, jota en edes tunne.

Hiukseni ovat kasvaneet niin, että ne herättävät jo huomiota, jos erehdyn pitämään niitä auki. Ihmiset olettavat niiden olevan jokin kannanotto tai mikälie vanhoillisromanttinen piirre, vaikka ne ovat vain köyhyyttä ja päättämättömyyttä. Olen liian vähävarainen kampaajalle (en osaa edes säästää) ja liian turhamainen sohimaan niitä itse saksilla. Tänä aamuna köyhyyteni ja päättämättömyyteni yltää jo vyötärölle, ja parin vuoden takainen lyhyt otsatukkani on 64 cm pitkä. Hautaudun karvaani, jos en palmikoi sitä ja sido niskaan moninkerroin, ja sitten kuulen kuin moitteen: "en tiennyt, että sinulla on hiukset". Kun kampaan häpeäni auki, kaikki näkevät, miten en saa aikaan mitään ja miten en ole saanut mitään aikaan pitkään aikaan, yhtä pitkään kuin tämä latvoista hiljaa hapertuva tukka.

20 kommenttia:

 1. Begemot8/08/2011

  Tuosta profiilikuvasta vois päätellä että olet kalju. Ja että sinulla on jonkinlainen seppele päässäsi.

  VastaaPoista
 2. no sehän onkin kahden eri harmaan "pelkät kasvot". mutta mistä päättelet, että tuo kuva on minusta ylipäätään? sehän on pelkkä karsittu avatar.

  VastaaPoista
 3. Begemot8/08/2011

  Kun kuvan päällä lukee "tietoja minusta", naiivimpi ihminen uskoo siihen ja on siihen tyytyväinen.

  Tiedän kyllä ihmisiä jotka ostaa kehykset ja ripustaa ne seinälle ottamatta pois mukana tulleita kuvia. Tai niin minä olen ainakin jostain lukenut, en nyt vain muista oliko se fiktiota...

  Mitä vikaa kaljuudessa ja seppeleissä on?

  VastaaPoista
 4. Begemot kuule, ei naisille sanota, että luulin sua kaljuksi. monet on ylpeitä vähäisistä haituvistaankin, kaljuus voi olla arka asia.

  mutta eihän tuossa mitään kaljua ole, siinä on iso kukka, ja korkea ja jalo otsa, sellainen, jonka taakse mahtuu mahtava frontaalilohko x2. tai voi siinä olla tonsuurikin.

  Heh, no onhan Harmittoman Tiinakin oikeasti sorsa, muiden blogien profiilikuvista puhumattakaan, joten voi kuvassa jotain perää ollakin. Mutta kaljuudessa ei ole. Tangled kuvaa todellisuutta aika tarkasti. Eilenkin tornini ikkunan alla vihelteli, räyhäsi ja huuteli joku juoppo, mutta en heittänyt tukkaani silti ikkunasta alas. Joku raja.

  VastaaPoista
 5. Begemot8/08/2011

  Minulle geeneissä isä on opettanu mitä ihmisille pitää sanoa ja äiti mitä valehdella, netistä ne ei tiedä, joten menen nyt sokkona.

  Anteeksi jos loukkasin, näytät kahdessa eri harmaassa oikein lumoavalta.

  Ja toisaalta, minua kiinnostaa usein enemmän miltä naiset kuulostavat, ei niin paljon miltä he näyttävät.

  VastaaPoista
 6. Miltäs tuo Tiina kuulostaa? Minusta siinä oli sulosointuinen näyte.

  Minulla taas on ääni kuin Minni Hiirellä, vaikka minusta sellainen tumma ja sointuva olisi tyylikkäämpi.

  Hyvä-ääninen mies kuulostaa siltä kuin sillä olisi sisuskin kuin kultakääreistä suklaata.

  VastaaPoista
 7. Aku Ankka sanoo: KÄÄK!

  (Donald Duck: "My Match", Ankkalinna: Doma, 1941. ISBN 978-953-22-7214-7.)


  Ps. Mutta nykyisin "Joka ilta kun lamppu sammuu, Ja saapuu oikea yö"... näen unta äänettömästi itkevistä kissoista. Mielestäni se on ei-mukavaa.

  VastaaPoista
 8. Jos Mikki Hiiri sanoisi, "argh, minä kuolen" ja kuolisi myös. Olisin tyytyväinen. Mikkiä inhoan valtavasti, tai no puolipaljon.

  Lohduttaako se yhtään, jos sanoisin, ettei kissa ihan oikeasti oikeasti itkenyt, vaan että sillä oli ylähengitystieinfektio ja se oli kovin sairas ja surkea muuten, mutta lakkasi itkemästä, kun sai antibioottia ja vanhan kissan munuaisen vajaatoimintaa hoitavia kissannapusia?

  VastaaPoista
 9. Lohdutti! Ja enemmän kuin "yhtään".

  Ps. Itse en uskalla kissoja lääkitä. Kerran annoin yhdelle kollille - kun se valitteli köhäänsä - anabolisia steroideja. Hitsi, kun se nappas yhtä hiirtä hännästä kiinni ja heitti sitä kuin moukaria, ainaski 25,7 metriä. Taisi olla Kissanmaan (Tampere) piirikunnallinen ennätys?

  VastaaPoista
 10. Ystäväni Vesa Vierikko - hän asui silloin Kissanmaalla (Tampere) - kertoi että kun hän kerran myöhästyi englanninkielen oppitunnilta... niin hän, tietysti kohteliaasti, ilmoitti että "anteeksi että myöhästyin mutta kun..." Opettajatar sanoi että "sanopas tuo englanniksi". Vesku vilkuili ympärilleen, katsoi kattoa, rykäisi, ja alkoi selittää: "In the morning when, I waket up in Catland..."

  VastaaPoista
 11. Bukovskilla on - ja totta kai tunnet hänet paremmin kuin Bulgagovin - on muutama saatanan jännä runo. (Tai monet hänen novellinsakin on runoja.) (Ja myöhemmin hän teki paljon huonoa tekstiä koska siitä sai rahaa.)

  Ujo ja rujo runoilija, niin kuin kaikki runoilija, kai. Kuka meistä ihka oikeasti tulee toimeen maailman (todellisuuden) kanssa?

  VastaaPoista
 12. Anonyymi8/09/2011

  http://www.youtube.com/watch?v=H7B_6h5nez0&feature=related

  VastaaPoista
 13. mikis,

  jospa se oli mikki hiiri, ja päästiin siitäkin. siinäpä vasta vanha ja kuvottavan iloinen ja toimelias jyrsijä.

  vanha kissa taas on keksinyt, että paras keino protestoida lääkintää vastaan on vaahdottaa sylkeä niin paljon kuin sitä lähtee. ja sehän näyttää siltä kuin sille olisi pahempaakin myrkkyä antanut, mutta toisaalta saa mökkijärveenkin kylpylätunnelmaa, kun vie sen rantaan parhaassa vaahdotusvaiheessa.

  no ehkä muutama runo, mutta kun se ihminen, kun se on kuin persereikä. tai no loukkaus se on rektusta kohtaan. carver pani bukovskia niin halvalla, että annoin heti anteeksi lohenperkuut ja juoppouden sille (carverille).

  VastaaPoista
 14. Bukovski on mielestäni parempi runoilija kuin - mitä teitä nyt on, yhteensä? Tai onko teitä edes. (Mun mielestä teitä ei ole.)

  VastaaPoista
 15. sehän on mukavaa, että olet bukovskista samaa mieltä kuin bukovski itse.

  voi mikä kohteliaisuus yhyttää minutkin runoilijoiden joukkoon ja parjata lempeästi, mutta en minä sellainen ole, enkä siihen ryhmään leimaudu ollenkaan.

  mutta onhan se moukkamaisuudestani aika hyvä todiste, etten välitä bukovskista.

  VastaaPoista
 16. Sen verran - aika vähän - mitä olen ko. Bukovskia lukenut, niin hän on itsestään sitä mieltä että "taidan olla kuollut".

  Riggaan dehellisyyttä!

  VastaaPoista
 17. Ps. Ginsberg on parempi. Hmnh. Vaikka on juutalainen, eli mikki hiiri. Hmh. William Seward Burroughs on vielä parempi.

  Hitsi, inhoan noita beatnikkeja. En tiedä minkä takia, ehkä huumeiden takia. Ps. Minusta on kiva olla kalju ja kännissä. No more.

  VastaaPoista
 18. Kemiallisia unia, siis huumeita, en osaa kaivata. Mulle riittä mun normaalit painajaisunet: että kissat ampuilevat toisiaan ritsoilla.

  VastaaPoista
 19. minun painajaiseni ovat niin kamalia, että niitä en viitsisi katsoa. näin joku vuosi takaperin unta siitä, että kalloni oli ylhäältä auki ja aivokoppa tyhjä. aivot löysin myöhemmin pimeästä vihertävästä keittokomerosta ja aloin leikata niitä siivuiksi. muistan vieläkin, miltä tuntui, kun koskin kädellä repaleista ihoa lähellä reikää päässä, ja siitä tököttäviä ohuita verisiä hiuksia.

  ps. muistahan mikiskin katsoa tänä yönä perseidien tähdenlentoja, idän ja etelän suunnalla.

  VastaaPoista