maanantai 15. maaliskuuta 2010

todellisuuden etäännyttäminen

En usko, että tulisin toimeen miehen kanssa, joka kutsuu naisia neidoiksi. Haiskahtaa mystisismiltä. Vivahde on yhtä viehkeä kuin kutsua kaikkia miehiä prinsseiksi. Postin prinssi ja Tapiola-pankin prinssi ja naapurin prinssit 1 ja 2. Elämä muuttuisi tietysti hetkessä saduksi, kun prinssejä kohtaisi roskalaatikolla ja kirjastossa, puhumattakaan kaikista niistä prinsseistä tuolla baarijonossa. Kerran eräs avioneidostaan eronnut prinssi sanoi minulle: "Vittu sä oot hot.".

Joskus joku kutsui miehiä marsuiksi, ja se huvitti minua. Marsuja olisi paljon hauskempi kohdata kuin prinssejä. Toisaalta, tuskin minulla olisi marsujen kanssa sen enempää yhteistä kuin neitojen ja prinssienkään. Eräs marsu kulki perässä, kun kävelin kaupasta kotiin, ja sylkäisi joka toisella askeleella. Päätin tihentää askeleita ja ottaa marsuun välimatkaa, kunnes jouduin pysähtymään punaisiin valoihin ja syljeskelevä marsu lähestyi ja lähestyi. Hetken jo harkitsin autokaistalle syöksymistä, mutta viime hetkellä marsu kaarsi Ale Pubiin ja ruikkasi vielä ovelta vetisen syljen.

6 kommenttia:

 1. Uaah. Neidottelu on kyllä jotenkin ällöä. Samoin kuin räkiminen.

  Marsu on hauska, mutta en oikein näe sitä kuvaamassa miehiä. Ehkä mä vaan tykkään miehistä enemmän kuin marsuista. Sitä paitsi marsusta ja miehestä yhdessä tulee mieleen marsuteippi... (Tätä voi googlata, jos ei tiedä mistä puhun, mutta omalla vastuulla!)

  VastaaPoista
 2. Syljeskelevä marsu on pelottava ajatus. Mutta on kamalaa kävellä jonkun räkijän edellä, kun ainakin minä mietin, että jos se räkii koko ajan mun selkään.

  Marsusta tulee mieleen vinkuminen jääkaappia avatessa ("kurkkua, kurkkua!"), mutta en minä osaa kyllä prinsseinäkään miehiä ajatella.

  Jotkut miehet sanovat kaikkia naisia ladyiksi/leideiksi. Olisivatko kaikki miehet sitten herrasmiehiä, lordeja (ei, tämä tuo mieleen euroviisut), gentlemanneja?

  VastaaPoista
 3. Kerran kaupungilla edessä kävelevä prinssi hiljensi yhtäkkiä ja sylkäisi ällöttävän liman jalkojeni juureen. Tajusin liian myöhään, että ei olisi kannattanut toimia vaistomaisesti ja kohdistaa katsetta tuotokseen. Sitten se olikin jo liian myöhäistä ja näky piirtynyt verkkokalvolle tieten ikuisiksi ajoiksi. Kyllä ne on prinssejä kaikki.

  VastaaPoista
 4. Minusta neidottelun ohella inhaa on leidittäminen. En myöskään tykkää hirveästi naisittamisesta, sillä se jotenkin alleviivaa yhteistä heikkoutta.

  Miksei kukaan sano, että hei, hyvät ihmiset?

  VastaaPoista
 5. Tiina,

  sinun pitää googlata erja kettusen blogi, niin ehkä marsu avautuu paremmin tai ehkä ei. (Netti on myös pullollaan poikamiehiä, jotka etsivät sitä oikeaa ja neidottelevat mennen tullen kaikki kohtaamansa naiset ja sitten minä ajattelen, että yksin ne jäävät ja mulle ei ainakaan kelpaa. Neito-sanan käyttö on vähän kuin henkisesti liian lyhyet housunlahkeet.)

  minä googlasin marsuteipin, mutta aloin epäillä, että marsun suoli ei varmasti jousta niin paljon, että siihen voisi tunkea mitään peukaloa suurempaa, joten hylkäsin ajatuksen mahdottomana.

  mymskä,

  leidin pari on tietysti tramp eli silloin miehet olisivat lutkia tai kulkureita, mutta lutka on parempi.

  terveisin Kirsti tai Torsti hesarista

  raija,

  hurmaavia nämä kaupunkisadut, huh.

  iines,

  no jos mieltää naiset heikoksi laumaksi, mutta nyt tarkoitin siis sellaista tilannetta, jossa omaa romanttisen mielenkiinnon kohdetta tai siis ketä tahansa tähän kategoriaan mahdollisesti kuuluvaa yksilöä nimetään vähän yliampuvasti ja romantisoiden. Silloin olisi hieman epätarkkaa puhua ihmisistä, vaikka onhan sekin mahdollista. Mutta ihminenkin jatkuvasti korvaamassa naista, sekin olisi hullunkurista.

  Satuitko muuten katsomaan dokumentin intersukupuolisista lapsista? Nämä korjataan jo vauvoina muistuttamaan ulkoisesti jompaa kumpaa sukupuolta huolimatta siitä, millainen identiteetti lapselle myöhemmin kehittyy tai onko leikkauksesta tosiasiallista haittaa. Ei vain muka ole mahdollista antaa näiden kasvaa sekasukupuolisina ja myöhemmin päättää itse kehostaan.

  VastaaPoista
 6. Oi kaunis Johanna, älä usko marsuihin, maireisiin omahyväisiin.

  VastaaPoista