sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sairaus on pieni kuolema. Sanoivat ranskalaiset mitä tahansa. Nyt kun se on ohi, piristyn kuin pieni eläin: hyppelehdin enemmän, katselen enemmän, ajattelen valoisammin ja tunnen enemmän olevani elossa.

Sitkeästi vihreiden leppien ja koristepajujen välistä pilkottaa lehtiään pudotteleva vihaisenoranssi vaahtera. Kaislat lammen rannalla ovat kuihtuneet, edessä on pitkä syksy. Taivas käy harmaaksi ja valkoiseksi, eikä sinisty ennen kevättä. Illat näyttävät odottavilta.

6 kommenttia:

 1. Beautiful!

  Kaunista suomenkieltä, siksi tuo sana kommentin alussa. Ei tule toistoa.

  VastaaPoista
 2. Onko ehkä Sikolampi, Sammakkolampi, Mustinlampi, Pieni Valkeinen, Maljalampi...

  VastaaPoista
 3. Liisu,

  tykkään toistosta. :) taidan toistaa itseäni, mutta sellaista se on nyt, ja syksyssä on sitä jotakin erilaista kuin kesän täydessä rehevyydessä.

  kalevi,

  Mustinlampi. Ruma pieni lätäkkö tuossa, mutta toisinaan sen pinta on kuin peili, ja joskus se on musta ja salaisuuksia täynnä. Uidahan siinä ei voi, liekö siinä elää kalojakaan.

  VastaaPoista
 4. Kuopas siihen lammen rannalle rakensi ja ilmeisesti aika hyviä asuntoja. Lampi on jääkauden peruja, nykyisin lähinnä hulevesiallas. Siitä viereisestä huoltiksesta, jos vielä on olemassa, sai aamupuuron markalla, mutta kun siirryttiin euroon, tuli aamupuuron hinnaksi euro. Metelihän siitä nousi. Sulla on parahultainen patikkamatka sairaalaan ja yliopistolle.

  VastaaPoista
 5. Mitäpä ajatustesi hiekkalaatikolle nyt kuuluu?

  VastaaPoista
 6. Annikki, tuosta toistosta. Minäkin tykkään toistosta. Mutta tuolla kommentissani en tarkoita sinun toistoasi (jota tekstissäsi ei edes ole), tarkoitan, että oma kommenttini on aina sinun tekstisi kohdalla pelkkää toistoa, sillä vielä kertaakaan en ole tuntenut tekstiäsi esim. rumaksi. Se on ollut minusta joka kerran, kun olen käynyt täällä kaunista (beautiful). Yritin käyttää vierasta kieltä, että olisi edes joku vivahdus kirjaimissa eri, kuin jos olisin taas sanonut: kaunista! :)

  "ajatusten hiekkalaatikko" on minusta a-kh:lla hieno ilmaisu. Sinä ikäänkuin leikittelet sanoilla silloinkin, kun on kysymys jostain vakavasta asiasta kuten esim sairaudesta. Sinä et halua sillä tavoin siirtää sairauttasi toisten kannettavaksi. Annat lukijalle kuorman sanoja, joissa on niin paljon positiivista, että lukijalle tulee kevyempi olo. Kiitos siitä!

  Osaatkohan sinä negatiivisesti kirjoittaakaan. Esim. rumasti. Kokeilepa joskus, todistaakksesi että olen väärässä. En usko, että onnistut!

  VastaaPoista