torstai 2. toukokuuta 2013

Tämä kevät on seepian sävyinen, kuten vanhat valokuvat. Aurinko paistaa välinpitämättömästi, vain välillä väläyttää kultaista lämpöä kuin laiska hymyä. Murueskimo on viileällä kadulla kävellen parasta syötävää, sillä suklaa ei vielä sula liian nopeasti, eikä kukaan kävele vastaan. Linnut laulavat kevätlauluja tyhjissä puissa, koivikossa seisoi veturi hiljaa pitkän aikaa. Illalla uimahallin valot valaisevat kylmää nurmea, eikä oksissa ole vieläkään silmuja.

8 kommenttia:

 1. Vanhat valokuvat ovat kuin naarmuuntuneita adresseja. Aurinko on kuin venäläisten väärentämä Hangon Keksi. Homoinuitti ei uskalla tulla pakastealtaasta ulos. Mikko von Deringer johtaa Veturimiesten kuoroa, kauan, hiljaa ja hartaasti. (adagio) Kalat, he joilla on lyhdyt, sammuttavat ne. Emmekä me tiedä - kuka meistä - missä olemme, mihin menemme. ("mistä tulemme" ei ole validi kysymys)

  VastaaPoista
 2. Niillä syvänmeren krotti-kaloillahan on lyhdyt, ja jos tulisi sellainen hetki, että he sammuittaisivat ne - no sehän olisi aika dramaattinen hetki.

  VastaaPoista
 3. Niin olisikin! Sitä juuri ajattelinkin.

  (Aina ajattelen krotti-kaloja kun pulpahdan aamu-uinnille kylpylöiden uima-altaisiin.)

  VastaaPoista
 4. No tää nyt on jo vuosia vanha juttu, mutta tosi juttu ja kertoo krotti-kaloista:

  http://theoatmeal.com/comics/angler

  VastaaPoista
 5. Minä toivon, kun ajattelen sinua, että sinua rakastettaisiin. Ajattelen, että ansaitset sen.

  VastaaPoista
 6. Voi, voi kun taas heittäydyin (näemmä) pateettiseksi.(Lukee eilisiä pölinöitään.) Mutta kun en osaa muuta. Kyllä minä sen tiedän että meidät on tehty tähän maailmaan vain siksi että Avaruus heittelee meitä meteoriiteilla päähän. Se sattuu, niin sattuukin, mutta mitäs tälle muuta voi. Ei mitään. - Sinä olet kiva, Annikki. Joskus mietin, hyvin harvoin tosin, että "mitähän Annikista tulee, kun siitä tulee iso". - ei ainakaan kyynikkoa. ei tule.

  VastaaPoista
 7. Älähän nyt, se oli erittäin kauniisti sanottu. Kyllä minua jo rakastetaan, mutta vielä puuttuu se mies tästä rakastamasta. Ehkä sellainen ilmaantuu.

  No mutta minähän olen jo iso, ja tällainen minusta tuli. Aika hyvä.

  http://www.youtube.com/watch?v=hLQl3WQQoQ0

  VastaaPoista
 8. Hyvä kuulla. Oikeastaan kamalan kiva.

  VastaaPoista