sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hidas kevät käy kepeäksi, eikä se silti antaudu vihreälle helposti. Pienenevistä kinoksista vuotavat sulamisvedet näyttävät talven varjoilta. Siellä täällä luikahtaa kadun poikki tumma läikkä, joka jäätyy yöllä peilikirkkaaksi jääksi.

3 kommenttia:

 1. Tullaankos siellä ajasta jäljessä? Täällä päin ei ole tuommoisia näkymiä ollut enää hetkeen. Perjantaina muuten havaitsin ensimmäiset silmut jossain puussa, mikä lie pujo.

  VastaaPoista
 2. Istutin jo viikko sitten sankollisen itäneitä perunoita tontinkulmalle roudattomaan maahan. Panin toki peiton penkkien päälle, mutta tuskin tällä korkeudella (Kajaani) moni juuri koskaan on näin aikaisin perunaa laittanut. Muutenkin sulat pihat on jo haravoitu, mutta ruoho ei viherrä ennen kuin Oulujärvestä ja Nuasesta jäät muutaman pvn sisällä häipyvät. Lumet olivat pakkashöttöä ja sulivat muutamaan päivään kun sille töin alkoivat.

  Istutin eilen kukkivia orvokkeja pation ylälaitaan kun muuta värikästä ei ole näkyvissä.

  Kevään- ja kesänmerkki sekin, kun jo pääsiäisenä koottiin penakoille tramboliini.

  VastaaPoista
 3. Tiina, no ehkä tämä lojui luonnoksena viikon verran. :) on täällä vielä lumipenkkoja tuolla tien vierillä.

  Valto,

  Siellä on varmaan nyt jotenkin lämmintä, kun se Talvivaaran radioaktiivinen likolammikko lämmittää mukavasti lähiympäristöä. Ihanaa, vihdoinkin Suomessakin ollaan kuin Simpsonien Springfieldissä.

  Sitten kun minä olen suuren suuri ja kauhean normaalituloinen, aion ostaa satoja krookuksen sipuleita ja ne nousevat sitten joka kevät kylmästä mullasta ja sitten on ihanaa.

  VastaaPoista