torstai 8. joulukuuta 2011

Ohut hanki peittää asvalttipintoja, ruoho pysyy vielä sulana. Pyörästä puhkesi kumi ja autoni ajoin lyttyyn, joten kävelen. Taivas on epätavallisen harmaa, usein siinä on kaupunginvaloista punerrusta, mutta tänään siinä ei ole mitään väriä. Lapaset ovat raskaat kuin lyijypainot, ranne venyy pitkäksi, heiluminen lakkaa ja kädet roikkuvat sivuilla. Vain jalat käyvät omaa tahtiaan.

Radan vieressä virtaa musta puro, laskee kanavaan ja katoaa tien alle. Kaupungin alla on toinen kaupunki, ja kolmas. Syvälle kallioon on hakattu tunneleita, olen nähnyt seinissä niiden metallisia ovia. Joku oli käärinyt lehmuksen kyhmyille kaulahuivin.

10 kommenttia:

 1. Kävelin polkua joka oli ihan tavallisen polun näköinen ja ritisi ja ratisi ja rätisi ja sanoi: "älä mene Mikko kauemmaksi!" Mutta menin minä. Vaikka kukkulan takaa minua katsoi Kuolema. (Sillä oli kaukoputki ja vihreä verryttelyasu. Näin sen, kun se liikahti.) Mutta menin vaan ohi. Kunnes tulin takaisin kaupungin asvalttiviidakkoon. Kävelin taas vain eteen päin. Hylätyn talon seinustalle oli joku jättänyt fillarin jonka kumi oli puhki. Ajattelin viedä sen korjattavaksi, en sitten viitsinyt. Taivas oli kuin kis-kis-karamelli, harmaa ja pitkulainen ja vähän ällö.

  VastaaPoista
 2. Eikös kiss-kiss ole sellainen laimean ruskea väriltään, toffeenvärinen, ja islanti on enempi sellainen harmaa?

  islanti on aina ollut suosikkini ylitse muiden. kiss-kiss ei ole mitään.

  puhuvasta polustasi tulee vähän mieleen Instructions by Neil Gaiman. (nyt pitäisi linkkikin olla oikein)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi12/12/2011

  Joo Kisskiss on semmoinen rusehtavan vaaleanpunainen tms. Jääkarhut on vihertäviä.

  VastaaPoista
 4. Täällä kulkee laipiossa vaaleita ja sinisiä juovia idästä länteen. Välillä verhot haluavat niiden mukaan, sitten tulee haalaripukuinen hoitaja jolla on ET:n pää antamaan lisää puudutusta. Taas yö pimenee, mutta juovat kulkevat luomien alla, kutittavat ja haluaisin hieroa silmäkuoppia kuin lapset pienillä nyrkeillään, mutta vesimelonipäinen kirurgi kieltää. Se istuu korkealla jakkaralla pimeässä nurkassa ja kuorii itseään. Kohta se haukkaa suurta meloninkimpaletta niin että ruskeat siemenet lennähtävät seinille. Minä ihmettelen sitä, että näen tämän näytelmän vaikka silmäni ovat kiinni ja yö on pimeä...

  Tämmöistä oli ainakin toissayönä täällä sairaalassa kun suurimmat annokset kipulääkettä oli kehooni laitettu kiertelemään. Mutta nyt on jo paremmin, juovat ovat ainakin erivärisiä ja melonikirurgista on jäljellä enää ne siemenet ja valkea takki rytyssä lattialla.

  VastaaPoista
 5. Valto, olen ollut kummallisessa tilanteessa sairaalassa. Minulta nimittäin otettiin sydän pois minun rinnasta ja jäädytettiin: sitten parsittiin niitä suonia. (Voi, miten kaukana oli se maailma jonne piti tulla takaisin...) Pelkkää pimeyttä oli kaikki. (Ja hirvittävä janon tunne.) Minä - jonka kipukynnys on saatanan korkealla (kiitos kovien krapuloiden!), ajattelin, että... em mää jaksa!

  (Kun kaikki oli niin pimeää! Katsoi vaikka kuinka! Se oli kamalinta.)

  Ja sitten, koko hoitohenkilökunta, ihmetteli kuinka virkeä ihminen minä olen. Ja kuinka nopeasti tervehdyin... Kun aloin... no, joo.

  VastaaPoista
 6. Mukavan psykedeelisiä harhoja Valto Ensiolla. Melonipäisiä kirurgeja... kuulostaa ihan Liisalta Ihmemaassa.

  Kerran sain unilääkettä ja katsoin verhoja, miten ne alkoivat liehua kuin tuulessa ja sitten kiemurrella kuin käärmeet. Laitoin silmät kiinni, mutta en nukahtanut. Kun avasin ne seuraavan kerran tapetin raidat kumartuivat puoleeni, ja silloin ajattelin, että sänkyyn en ainakaan jää.

  VastaaPoista
 7. Anteeksi, ystäväiseni. Olen romantikko, en tämän enempää sille mahda; Ginsbergia luin 15-vanhana.

  http://www.youtube.com/watch?v=-S-PbczZPlI&feature=related

  Kafka on minusta asiallinen kirjailija. (Puhumattakaan venäläisistä kirjailijoista, ne vasta asiallisia onkin.)

  VastaaPoista
 8. 15-vuotiaana mietin, miten kasvetaan aikuiseksi ja menin niin masennuksiin, että seuraavan kerran heräsin lähes 30-vuotiaana.

  Toisaalta, no eihän se haitannut, koska kasvoin aikuiseksi silti. Minusta se on väärin, että Ruusunen ei vanhene unessaan. Kyllä siinä vanhenee, vanhenee niin, ettei usko itseään, kun katsoo itseään peilistä.

  Saatanpa vaikka lukeakin Kafkaa joululomalla. Sitä ennen luen Johannes Angelosta.

  Hum Bom on hyvä runo.

  VastaaPoista
 9. allen ginsbergilla oli Leijona sänkynsä alla. (Minulla vain kissan retale.) Leijonat tulivat vintin rappusia alas sänkyni viereen norkoilemaan. Kun oli yö. Voi vittu kun mun piti juosta lujaa äidin luo. (Pelotti pirusti.)

  VastaaPoista
 10. Anteeksi erheeni kiss-kiss-karkista ja sen väristä. Minulta - hajuaistin lisäksi - näyttää puuttuvan myös näkö- , kuulo-, tunto- ja makuaisti. Ps. Onneksi röntgenkatseeni korvaa näitä puutteita.

  VastaaPoista