keskiviikko 17. elokuuta 2011

Uimarannat ovat tyhjinä ja laiskat harmaat aallot käyvät yhtä harmaaseen hiekkaan. Kesän tuoksuva metsä on enää vain vihreä, harmaa, vihreä. Elokuu on pitkä märkä luisu syksyyn.

Eksyin esikaupunkialueelle, jonka katulogiikka oli olematon. Keskellä ei-mitään sukelsin tiheään metsään, syvään harjujen väliseen painanteeseen, jossa polut ristesivät, eikä yksikään näyttänyt toista tärkeämmältä. Pohjalla lojui synkeä lampi, musta ja ruskea. Poljin ristiin rastiin, mäkeä ylös ja toista alas. Parin kilometrin siksakin jälkeen löysin oikealle reitille. Takki oli jo märkä, viima puhalsi niskaan.

6 kommenttia:

 1. Minä vein eilen isän ja äidin päälle hiekkaa. He makaavat haudassa päällekkäin, Pyhän Jaakobin kirkon hautausmaalla, Piikkiössä. Sanoin heille "moro" kun läksin sieltä pois. Taivaalla lenteli pilviä. Salon kohdalla minulle tuli nälkä, menin paikalliseen Rossoon ja söin (kun sain luvan) lastenannoksen polloa. Eli kanaa. Tarjoilija oli aivan mukava, vähän tukeva; sanoin hänelle että "kylläpäs sinulla on tähtiset silmät". En imarrellut, en imartele, hän hymyili silmillään. Kun myöhemmin nojailin Salon Säästöpankin kiviseen seinään, Turuntie 1, huomasin että farkkujeni vetskari oli jäänyt auki. No, vedin sen kiinni. Ps. Ennen Helsinkiä (Helsinskiä?) kävin vielä Hvitträskissä. En ole siellä ennen käynyt ja siksipä nyt katselinkin uteliaana ympärilleni. Voi hitsi, kun se on nätti tönö - ja nätillä paikalla, kaiken lisäksi!

  VastaaPoista
 2. Niin, oikeasti Tapsa - kun riideltiin Iinekselässä - pari-kolme jääkautta sitten - sanoi, että "älä mikis räyhää itseäsi älykkäämmän ihmisen kanssa!". Ajattelin, että vai niin, sunko kanssa mun sitten vaan pitää jutella?

  Tapsa - myönnän nyt - oli oikeassa. Ei sev väliä. (Huokaus.)

  VastaaPoista
 3. Tarkoitan - siis Tapsa puhui siitä kun Minä väittelin Sinun kanssasi... Hän tuli siihen väliin kuin uniasuinen erotuomari, Seepra. Ja sanoi, eli tarkoitti, että "älä mikis riitele Annikin kanssa. Koska hän on paljon älykkäämpi kuin sinä."

  Arvaa, säikähdinkö? (En.) En.

  VastaaPoista
 4. Minun isäni menee ensimmäisen vaimonsa viereen multiin, näin olen ymmärtänyt.

  Rossolle taas en ole antanut anteeksi, kun poistivat listalta sen junioriannoksen "Pollo dippi", vaikka se tulikin takaisin, niin enää siinä ei ole sitä dippiä, vaan pelkkä ketsuppi. Se on väärin.

  Se oli varmaan aikaa ennen kuin päätin, että lopetan netissä riitelyn - ja aloitan riitelyn irl. Älyä ei varmaan tarvitse olla enempää kuin kotitarpeiksi, mutta siltikin on hankalaa, kun on niin pieni siivouskomero.

  VastaaPoista
 5. Mää tykkään sinusta. Enkä tiedä minkä takia? (Ei kai kaikkia asioita tarttekkaan tietä.)

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs oli hölmö virke! Tai oikeastaan kolme hölmöä lyhyttä lausetta. (Huokaus.) Niin.

  VastaaPoista